divendres, 24 de desembre del 2021
dissabte, 18 de desembre del 2021
La batalla per l'últim gran solar del Barcelonès
L’entorn de les icòniques Tres Xemeneies de Sant Adrià de Besòs, que l’escriptor Javier Pérez Andújar va batejar com “la Sagrada Família obrera”, és l’escenari de la batalla per l’últim gran solar urbanitzable del Barcelonès. Una promotora impulsada per Endesa, el Banc Santander i el BBVA, que són també els propietaris dels terrenys, hi ha projectat un nou barri residencial amb gairebé 2.000 pisos i un hub audiovisual: el Catalunya Media City. Un pastís de 32 hectàrees entre el Fòrum i el port de Badalona, en una zona densament poblada on ja no hi ha terrenys urbanitzables per a grans projectes immobiliaris com els dels anys 90 i 2000.
divendres, 17 de desembre del 2021
dimecres, 15 de desembre del 2021
Concert Lluís Llach i +
L'obertura de portes el dia dels concert serà a les 18:30h
La venda d'entrades finalitzarà el proper 17/12/21 a les 20:30h
https://debatconstituent.entrapolis.com/entrades/concert-lluis-llach/29209/widget
diumenge, 12 de desembre del 2021
Mobilització per l'escola catalana
BARCELONA - Davant la nova agressió de l'Estat que obliga els centres educatius a fer un mínim d’un 25% de classes en castellà, la plataforma #somescola convoca un acte reivindicatiu, transversal i lúdic a Barcelona.
Declaración de SUMA+E
La lengua no es un conflicto en Catalunya, es cohesión.dissabte, 11 de desembre del 2021
El digital Crític publica "Els nous esclaus d'Almería" sobre la realitat dels treballadors del camp migrants
elcritic.cat - El fotògraf Juan Miguel Morales i el periodista Omar Jurado retraten en aquest fotoreportatge els assentaments on malviuen els 4.000 treballadors migrants dels hivernacles de Níjar.
Presentación del libro " Tres generaciones rebeldes"
dissabte, 27 de novembre del 2021
dijous, 25 de novembre del 2021
dissabte, 20 de novembre del 2021
Presentación del libro " La Internacional del odio " de Juan José Tamayo
Este libro ofrece un riguroso análisis de la nueva relación entre religión y política en América Latina, Estados Unidos y Europa. La alianza entre la extrema derecha política y los movimientos cristianos fundamentalistas ha dado lugar al nacimiento de una nueva religión, la Internacional cristoneofascista, que se alimenta del odio, crece y disfruta con él, lo fomenta entre sus seguidores y lo inocula en la ciudadanía. Una correlación de fuerzas que está cambiando el mapa político y religioso.
El odio se dirige contra la llamada «ideología de género» y el feminismo, los colectivos inmigrantes, las personas musulmanas, el movimiento LGTBI, el matrimonio igualitario, la interrupción voluntaria del embarazo, el laicismo, el ecologismo, etc.
Un libro oportuno y necesario porque muestra cómo se construye el odio, ofrece una pedagogía para deconstruirlo y propone alternativas para la creación de una sociedad interreligiosa, intercultural, interétnica, solidaria con las víctimas del odio, igualitaria y respetuosa de las diferencias.
dijous, 18 de novembre del 2021
Acto del Frente Obrero en Barcelona
COMUNICADO - #FrenteAFrente contra todo nacionalismo. La cuestión nacional lleva años acaparando el foco mediático mientras la realidad de los barrios obreros queda en un segundo plano.
Este 20 de Noviembre, en Barcelona, a las 6:00, con @fermin_turia y @alicia.sanz_ , demostraremos que tanto los partidos del sistema como los medios de comunicación han ignorado los problemas reales de la gente trabajadora.divendres, 12 de novembre del 2021
El cantautor badaloní i exconcursant d''Operación Triunfo', David Ros, publica el segon treball: 'Estimant salvatge'
dijous, 11 de novembre del 2021
Llei catalana del canvi climàtic: quatre anys d’incompliments i de retards
Reportatge de CRITIC 2/11/21 per Manel Riu - La Generalitat no ha executat els punts clau d'una normativa que va ser aprovada per l'executiu de Carles Puigdemont.
“Tenim una llei de canvi climàtic molt ambiciosa, i les lleis estan per complir-les”, deia la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, en una entrevista recent a Nació Digital. Però el cert és que els punts clau d’aquesta llei, quatre anys més tard de ser aprovada, continuen majoritàriament al calaix. Un dels apartats estrella eren els pressupostos de carboni: una eina per posar límits a quant pot contaminar cada sector econòmic i que s’havia d’aprovar abans del 2021. El grup d’experts que havia d’elaborar-lo, que és voluntari, denuncia que li falten recursos. Tampoc no s’ha fet realitat l’obligació d’informar sobre la petjada de carboni a les etiquetes dels productes, ni s’han posat en marxa dos dels tres impostos previstos a les activitats més contaminants.
En els últims mesos, el Departament d’Acció Climàtica ha centrat els seus esforços en un full de ruta i un decret per intentar posar remei al retard català en implantació d’energies renovables. Tanmateix, lluny del debat públic, altres mesures que podrien preparar Catalunya per a l’emergència climàtica continuen aparcades. CRÍTIC repassa alguns dels incompliments més rellevants d’una llei que ja va ser retallada pel Tribunal Constitucional.
llegir més: https://www.elcritic.cat/reportatges/llei-catalana-del-canvi-climatic-quatre-anys-dincompliments-i-retards-per-part-del-govern-107654
dimecres, 3 de novembre del 2021
Jornada de mobilització pel Can Zam
GRAMENET - La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam convoca una jornada de mobilització per aquest diumenge 7 de novembre, a les 11h, a la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet. Fem una crida a les entitats i persones que, durant més de quaranta anys han estat lluitant per fer de Can Zam un parc verd i frondós, per fer difusió de la convocatòria i participar de la jornada.
dilluns, 1 de novembre del 2021
diumenge, 31 d’octubre del 2021
L’Escola del Mar acull una jornada divulgativa sobre la Biodiversitat Marina de Badalona
Sisena edició de la Cursa de RAC1
dijous, 28 d’octubre del 2021
Programa del CORRELLENGUA a Sta. Coloma de Gramenet
Al mes de Novembre continuaran els actes del Correllengua Santa Coloma de Gramenet 2021:
3 de novembre, dimecres: Biblioteca Salvador Cabré-Singuerlín, 19 h. aprofundiment en diverses obres d’Isabel-Clara Simó amb l’eix central de la violència de gènere. Organització: Associació colomenca de Dones Artemis.
6 de novembre, dissabte: Teatre La Colmena, 11 h. Poetes del Barcelonès Nord. Organització: Òmnium Cultural del Barcelonès Nord i Centre Excursionista Puigcastellar.
18 de novembre, dijous: Biblioteca del Fondo, sala Jaume-P. Sayrach, 19 h., taula rodona sobre “La situació del català a Santa Coloma de Gramenet”. Organització: Centre de Normalització Lingüística L’Heura.
dimarts, 19 d’octubre del 2021
Debats amb els candidats a l’Assemblea de Representants del Consell per la República
Debat al Barcelonès Nord
Serà el 22 d’octubre, de 18.30 a 21.00,
al Museu Balldovina
Santa Coloma de Gramenet.
Tiana
El 27 d’octubre, de 19.00 a 21.00, a la sala Albéniz del Teatre del Casal.
dilluns, 18 d’octubre del 2021
Acte en record de Celestí Boada batlle afusellat de Gramenet del Besòs
Enguany, per primera vegada, l’Ajuntament s’estrena en l’organització de l’homenatge a Celestí Boada, en el monument dedicat a la seva memòria ubicat a la rambla del Fondo, a tocar el municipi de Badalona. Es durà a terme just avui 18 d'octubre, a les 18 h.
diumenge, 17 d’octubre del 2021
El batlle de Badalona Albiol i el conseller Riera als "Papeles de Pandora"
13/10/21 - El batlle de Badalona Xavier G.Albiol i el conseller de Sanitat Ramón Riera apareixen als "papers de Pandora" vinculat a una societat Luverne International al paradís fiscal de Belize. segons han informat La Sexta i El País
Els regidors van tenir entre el 2005 i el 2015 poders per gestionar una empresa al país caribeny, tot i que ell assegura que no en va obtenir cap rendiment.
L'oposició està negociant una possible moció de censura si no presenten la dimissió.
50 años de la masiva huelga de SEAT en Barcelona que asestó un duro golpe al franquismo
Artículo publicado en Público
En octubre de 1971 los trabajadores de la empresa protagonizaron uno de los episodios más destacados del movimiento obrero en los últimos años del franquismo.
La secció sindical de CCOO a la Seat i la Fundació Cipriano Garcia recordaran els esdeveniments d’octubre del 1971 amb una sèrie d’actes d’homenatge i record als participants d’aquella vaga i que comencen aquest dissabte amb una assemblea a la seu de la secció sindical a Cornellà. El dilluns, dia 18, es retrà homenatge a Ruiz Villalba al lloc on va ser abatut a les 10:30 hores 50 anys abans i, una hora després, es farà una ofrena floral al passeig que porta el seu nom.
Amb motiu de l’aniversari s’inaugurarà tanmateix una exposició a la seu nacional de CCOO a la Via Laietana amb el nom de 'Cinc minuts de silenci. El moviment obrer i l’Assemblea de Catalunya'. I es publicarà un llibre titulat '18 de octubre de 1971. La ocupación de la SEAT'. També s’inaugurarà un faristol de l’Ajuntament de Barcelona –amb l’assistència del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa– a la plaça del Moviment obrer que explica els fets, i s’estrenarà un mural commemoratiu, obra d’Andrea Betoy.
dijous, 14 d’octubre del 2021
(El perquè de) La ciutat desapareguda
S. COLOMA GRAMENET / infograma - L’exposició "La Santa Coloma desapareguda" es pot veure al Museu Torre Balldovina fins al dia 31d’octubre. Són fotografies testimonis de la ciutat que ja no hi és i de la que ha anat desapareixent poc a poc al llarg dels darrers anys. Fotos: Fons fotogràfic del MTB.
“La Santa Coloma de Gramenet desapareguda” és el títol de l’exposició que aquests dies es pot veure al Museu i que es va inaugurar per la passada Festa Major d’Estiu.
Hi ha fotografies que retraten la ciutat al llarg de gairebé un segle: del darrer quart del segle XIX al darrer quart del XX. En aquest temps s’ha produït una immensa transformació que ha fet passar la ciutat d’un poble rural a una ciutat suburbial i metropolitana de Barcelona.
La majoria de les imatges de l’exposició també hi són al llibre recentment editat per Efadós Santa Coloma de Gramenet desapareguda, que forma part d’una extensa col·lecció de publicacions similars de ciutats i poble d’arreu. Però a l’exposició s’han afegit altres àmbits temàtics diferents i altres fotografies de l’arxiu local del Museu.
Memòria fotogràfica
Aquesta mostra, con el llibre del mateix títol, ofereix un passeig per edificis singulars, pels carrers que conformaren el poble antic, pel riu i pel naixement de nous barris. És una història gràfica en blanc i negre dels canvis urbanístics viscuts a Santa Coloma el segle passat.
Totes les fotografies formen part de l’Arxiu d’Imatges del Museu Torre Balldovina i són només una petita mostra del fons que es conserva i que permet documentar la ciutat i la seva gent a través del temps.
Apareixen masies antigues, carrers, barris i esdeveniments històrics o recents que s’estan esborrant de la memòria personal i col·lectiva de la població colomenca. També es poden veure escenes i indrets que reconeixem, però que evoquen altres temps: el riu Besòs amb passeres que semblen d’equilibristes, carros de cavalls o mules de pel·lícula, gent antiga amb roba de feina o de diumenge que miren directament a la càmera…
El perquè de la desaparició
L’exposició, igual que el llibre, val la pena veure-la per ella mateixa però també convida a reflexionar com ha desaparegut la ciutat? quines han estat les causes i quins els motius? I per què encara està desapareixent una part del seu passat?
Han desaparegut masos i cases de poble engolides per l’especulació immobiliària de la dictadura franquista, però també després en plena transició i en democràcia municipal.
La desaparició de la ciutat no és cosa del passat, sinó d’ara mateix
Encara no fa gaires anys es va enderrocar Can Pedragosa al carrer del Pedró, dins el pla urbanístic de Ciutat Vella II, que havia estat premeditadament descatalogada abans del patrimoni local. I fa només un any i poc l’ajuntament va enderrocar Can Coronel, al costat de Can Sisteré i de la Biblioteca Central. Ja queda ben poc del barri antic de Santa Coloma com ha denunciat repetidament la Plataforma Salvem el Barri Antic.
Com i per què ha desaparegut la ciutat antiga?
La desaparició de la ciutat no és cosa del passat, sinó d’ara mateix quan veiem com continua el desinterès i la falta d’atenció pel poc patrimoni local que ens resta.
Esperem que puguem fer algun dia un altre article que sigui sobre la Santa Coloma recuperada.
dissabte, 9 d’octubre del 2021
Els reis tornen a Barcelona, ara per lliurar els espanyolistes Premios Planeta
Les últimes visites de Felip VI a Barcelona han estat acompanyades de protestes d’organitzacions independentistes contra la monarquia espanyola. Els manifestants retreuen al rei el discurs que va pronunciar el 3 d’octubre de 2017, quan va justificar la violència policial en col·legis electorals durant l’1-O, com també els casos de presumpta corrupció del seu pare, Joan Carles I.
La Delegació del Govern espanyol ha anunciat avui la nova visita del monarca a Catalunya, la cinquena des del juny passat. A més, serà la segona vegada que Felip VI vingui acompanyat de la reina Letizia des del juny. L’anterior vista de la parella reial va ser per flanquejar la seva filla Elionor durant la cerimònia dels premis Princesa de Girona, que es van lliurar al Caixafòrum de Barcelona el juliol passat.
NOTA: La data coincideix amb el 81è Aniversari afusellament President Companys
dijous, 7 d’octubre del 2021
El grup de música Txarango posa punt final a la seva carrera
★ MOLTÍSSIMES GRÀCIES A TOTHOM, FINS SEMPRE ★
Com bé sabeu, fa molt temps que vam anunciar el final d’aquest camí amb un darrer disc de comiat i una darrera gira. Després de gravar el disc va arribar la Covid-19 portant amb ella una situació nova per a totes, que ens va obligar a desmuntar i a cancelar la gira.
Durant aquest temps ens hauria encantat poder fer alguns concerts de comiat on celebrar en directe les cançons, igual que ho hem fet tantes vegades al llarg de tots aquests anys, saltant i ballant plegades a cor obert, en un esclat sense mesures, i acomiadar aquest viatge amb una gran festa; però la situació ho ha fet impossible.
I la vida camina i el temps va portant nous presents… Tot viatge te un principi i un final i ara ha arribat el nostre. Avui, amb l’alegria de qui sap que ha pogut viure una aventura extraordinària, us comuniquem que ho deixem aquí. Ho tanquem amb un somriure al cor. Un somriure gegant. Des de l’agraïment més pur i amb el millor dels nostres desitjos per a totes aquelles persones que ho heu estimat tant com nosaltres.
Ha estat un viatge llarg, ple de reptes i aprenentatges, intens com la vida que es viu al màxim. Txarango ha ocupat tota la nostra vida durant més d’una dècada. Ara ens toca deixar espai per viure altres coses. Deixar que bufi fort el vent i estendre les ales.
Gràcies de tot cor a totes les ànimes boniques que heu format part d’aquest camí. Gràcies a la vida que ens ho ha deixat viure. La vida que sempre sap.
Sabem que ens ha quedat pendent un comiat als escenaris, potser un dia el camí i les condicions ens deixen fer-lo.
Però avui, tanquem una aventura grandíssima conscients de que aquest és el seu darrer gran aprenentatge; aprendre a tancar, a desprendre, a acomiadar amb tota la seva dimensió i tota la seva lleugeresa.
Amb vosaltres, el millor dels nostres desitjos. Tot l’amor del món.
Bona sort i bon viatge!
Ens queda per sempre la vida guardada a les cançons

★ Amb aquest tancament, les persones que tenien entrada pel Clownia 2019, que s’havia anat aplaçant, rebran un correu pel retorn de l’entrada. Tota la info a les xarxes del Clownia Festival
dimarts, 5 d’octubre del 2021
Convocatoria estatal contra la subida de la factura eléctrica
divendres, 1 d’octubre del 2021
Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord el 10 d'octubre
En un acte organitzat per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord al local de l’associació colomenca Ca La Sisqueta, aquest dimarts 28 de setembre, es van presentar les activitats de la Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord. Unes activitats que compten també amb el suport del Baix Besòs Cooperatiu – Xarxa d’Economia Solidària.
La jornada vol ser un espai de coneixença i visibilització de les cooperatives existents als tres municipis del territori: Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Neix com un espai de trobada, en un format lúdic, dels diferents projectes que treballen a les tres ciutats amb l’objectiu de teixir aliances i generar xarxa entre les cooperatives del territori.
La Vinya de la Vall de Betlem serà l’espai, a l’aire lliure, que acollirà la diada durant el matí de diumenge 10 d’octubre. Un programa d’activitats lligades, a més, al coneixement de la natura, a les quals cal inscriure’s amb antelació.
Un itinerari de natura per arribar al lloc de l’esdeveniment, una visita guiada als dos projectes cooperatius que s’ubiquen a Sant Jeroni de la Murtra -els horts ecològics de Conreu Sereny i la Vinya de la Vall de Betlem, un tast de vi i cervesa ecològics, amb espai infantil habilitat i ambientació musical seran les activitats. La jornada clourà amb un espai de vermut amb un micròfon obert on les cooperatives i projectes assistents podran presentar la seva feina, així com donar a conèixer els seus productes i serveis.
L’economia social i solidària a Catalunya
L’activitat duta a terme aquest passat dimarts va comptar amb la presència d’Ivan Miró, sociòleg i cooperativista de La Ciutat Invisible, coautor del llibre “L’economia social i solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics” escrit conjuntament amb el també sociòleg i cooperativista Jordi Estivill.
En la xerrada, a la que van assistir representants de diferents cooperatives i projectes del Barcelonès Nord, es va poder debatre sobre els reptes que hi ha a ciutats com Santa Coloma de Gramenet, així com al conjunt del Barcelonès Nord, per desenvolupar projectes econòmics i la creació de llocs de treball amb un tarannà de treball col·lectiu.
dimecres, 29 de setembre del 2021
ANC: Actes l'1, 2 i 3 d'Octubre
L’1 d’octubre vam guanyar el referèndum gràcies a la gent del carrer. Per aquest motiu, aquest any volem reivindicar que només un poble unit guanya la independència.
Concentració a Barcelona
El diumenge a les 12 del migdia a la plaça de Cinc d’Oros de Barcelona, es farà un acte polític amb l’objectiu que es retrobin totes les organitzacions que van fer possible el 3 d’octubre en el marc de la Plataforma 3 d’Octubre.
Tambè estan programats actes locals com a Sabadell i Figueres. A Barcelona CDR'AD la convocatòria és 1 d'octubre a les 19.00 a la plaça de Francesc Macià.
CDR Sant Adrià de Besòs
Concentració contra la presència de Felip VI al Saló de l’Automòbil
Neix 99%, banda de rock activista
dilluns, 27 de setembre del 2021
Moviment Pesionista de Badalona
BADALONA - Totes les informacions apunten a que govern i “agents socials” (CCOO, UGT i CEOE) han arribat a un acord per preparar un nou saqueig al sistema públic de pensions. Per expresar el nostre rebuig ens convoquem com cada dilluns a les 11 hores a la plaça de la Vila
diumenge, 26 de setembre del 2021
Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam
SANTA COLOMA DE GRAMENET
dissabte, 25 de setembre del 2021
33è Aplec Internacional Adifolk a l’Alguer
divendres, 24 de setembre del 2021
divendres, 17 de setembre del 2021
dimecres, 15 de setembre del 2021
dimarts, 14 de setembre del 2021
dilluns, 13 de setembre del 2021
diumenge, 12 de setembre del 2021
Concentració contra l'ampliació de l'Aeroport El Prat
BARCELONA - Les entitats organitzadores de la concentració del 19 SETEMBRE per la defemsa de l'espai natural La Ricarda " Afirmem que cap anunci polític assegura, ara per ara, que l’ampliació de l’aeroport del Prat s’aturi indefinidament i, per tant, és imperatiu seguir lluitant per defensar el Delta del Llobregat i per revertir el model de creixement, que s’ha demostrat insostenible ".
Les entitats plantejen 5 propostes, entre altres:
La paralització indefinida d’aquest projecte i de qualsevol ampliació d’infraestructures aeroportuàries i plans de creixement de l’aviació (tant l’ampliació de pistes com les noves terminals i noves connexions ferroviàries entre aeroports) així com els projectes immobiliaris associats de ciutats aeroportuàries, un model que afavoreix a grans capitals a costa de la població i del planeta.
I l’execució de les compensacions pendents de les anteriors ampliacions de l’aeroport Josep Tarradelles El Prat-Barcelona i el Port, i pel desviament del riu; així com les mesures per a frenar el deteriorament dels valors naturals i agraris del Delta del Llobregat en resposta a l’expedient d’infracció obert per la Comissió Europea.
Per això, ens trobarem el pròxim diumenge 19 de setembre a les 12:00 h. al carrer Tarragona de Barcelona, per exigir que s’abordin de forma urgent demandes que la concentració planteja.
dijous, 9 de setembre del 2021
Sílvia Terol debuta com a novel·lista amb ʻÀlies Camallongaʼ
Dissabte dia 11 de setembre a les 11.20 h es presentarà el llibre Àlies Camallonga a l’escenari 2 del recinte de la 39 edició de la Setmana del Llibre en Català, instal·lada enguany al Moll de la Fusta, amb la participació de l’autora en conversa amb la periodista Mònica Socías Güell.
Posteriorment, el 30 de setembre, s’ha previst que ho faci a Santa Coloma de Gramenet, a la Llibreria Carrer Major, i també s’ha agendat en el programa d’activitats del Centre Cultural La Model (La Model Espai Memorial – Centre d’Interpretació dels Moviments Socials i la Repressió) del mes d’octubre.
Es podran adquirir exemplars de la novel·la a l’estand 39 (Obrador Editorial) durant els dies de la Setmana del Llibre i després, a partir de la segona quinzena de setembre, a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet i altres llibreries d’arreu o per encàrrec.
Desfer-se de Franco
Àlies Camallonga és un relat de ficció però amb un rerefons de memòria històrica. El fet cabdal és l’intent d’un grup de maquis d’assassinar Franco el 17 maig de 1947 a la base del monument a Colom, un episodi històric poc conegut. La Barcelona de postguerra, la misèria del Xino, la brutalitat de la repressió, la minva de la dignitat humana que va suposar el feixisme són alguns dels temes. També ho són la lluita per uns ideals, l’amistat, la bellesa, l’amor i la sororitat. La novel·la mescla personatges de ficció amb personatges històrics com Quico Sabaté i Domènec Ibars.
dimarts, 7 de setembre del 2021
Condemnades 10 estudiants per participar en la campanya que ha aconseguit la rebaixa de les taxes universitàries

El periple judicial, a l’espera d’un possible recurs, compta ja amb la sentència del Jutjat Penal núm. 28 de Barcelona que imposa 1.080 € per cap, més les costes processals, pel delicte de desobediència greu a l’autoritat, és a dir, per haver desatès l’ordre dels agents policials que els ordenaven alliberar-se de les cadenes on eren lligats -a les portes de la seu institucional- o dels bidons on eren bloquejats -enmig de la Via Laietana de Barcelona-, i això que no disposaven de les eines ni les claus per a fer-ho.
L’acció de protesta s’emmarca en la llarga lluita estudiantil per a forçar el govern a complir amb els compromisos i acords fixats pel conjunt de la comunitat eductiva superior i que exigia la rebaixa substancial de les taxes universitàries. A novembre de 2019, després de nombroses mobilitzacions i malgrat la dura repressió patida, el moviment estudiantil es feia ressò dels primers anuncis públics de cessió per part del govern de la Generalitat de Catalunya.
Des del 2016, tant el Parlament de Catalunya com els rectors de les principals universitats reclamaven la rebaixa del 30%. Demanda desobeïda sistemàticament el Govern de la Generalitat i que provocà la reacció del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, entre altres associacions i assemblees de facultats.
La campanya ha estat llarga i no exempta de repressió. Com succeí amb la manifestació del 2 de març de 2017 i la posterior operació policial per intentar frenar la convocatòria de vaga de l’11 de maig de 2018. El cos dels Mossos d’Esquadra ha intentat presentar reiteradament en seu judicial el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans com una organització criminal, fet que no és nou i que de ben segur es repetirà en el futur mentre la precarietat de mitjans i les retallades continuïn al món educatiu i per tant la lluita continuï ben viva.
La rebaixa de les taxes universitàries ha estat una victòria clara però la lluita continua. Cal seguir enfortint l’organització popular i no deixar-se vèncer per la repressió. Malgrat les actuals condemnes, seguim i seguirem!
Núm. de compte solidari: ES74 3025 0002 4614 3344 7057
dilluns, 6 de setembre del 2021
Diada Nacional de Catalunya 11/s a Barcelona
Les organitzacions que formen part de la Taula de l’Esquerra Independentista –Alerta Solidària, Arran, CUP, COS, Endavant i el SEPC– també convoquen mobilitzacions diverses: a Barcelona és programada a la plaça d’Urquinaona a partir de les 18.30 h. fins la plaça Comerç.