divendres, 1 d’octubre del 2021

Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord el 10 d'octubre



S. C. GRAMANET / Infograma - L’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord organitza la primera Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord. La jornada es farà diumenge 10 d’octubre, durant el matí, a la Vinya de la Vall de Betlem, al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Imatge: Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord.

En un acte organitzat per l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord al local de l’associació colomenca Ca La Sisqueta, aquest dimarts 28 de setembre, es van presentar les activitats de la Diada del Cooperativisme del Barcelonès Nord. Unes activitats que compten també amb el suport del Baix Besòs CooperatiuXarxa d’Economia Solidària.

La jornada vol ser un espai de coneixença i visibilització de les cooperatives existents als tres municipis del territori: Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Neix com un espai de trobada, en un format lúdic, dels diferents projectes que treballen a les tres ciutats amb l’objectiu de teixir aliances i generar xarxa entre les cooperatives del territori.

La Vinya de la Vall de Betlem serà l’espai, a l’aire lliure, que acollirà la diada durant el matí de diumenge 10 d’octubre. Un programa d’activitats lligades, a més, al coneixement de la natura, a les quals cal inscriure’s amb antelació.

Un itinerari de natura per arribar al lloc de l’esdeveniment, una visita guiada als dos projectes cooperatius que s’ubiquen a Sant Jeroni de la Murtra -els horts ecològics de Conreu Sereny i la Vinya de la Vall de Betlem, un tast de vi i cervesa ecològics, amb espai infantil habilitat i ambientació musical seran les activitats. La jornada clourà amb un espai de vermut amb un micròfon obert on les cooperatives i projectes assistents podran presentar la seva feina, així com donar a conèixer els seus productes i serveis.

L’economia social i solidària a Catalunya

L’activitat duta a terme aquest passat dimarts va comptar amb la presència d’Ivan Miró, sociòleg i cooperativista de La Ciutat Invisible, coautor del llibre “L’economia social i solidària a Catalunya. Fonaments teòrics i reptes estratègics” escrit conjuntament amb el també sociòleg i cooperativista Jordi Estivill.

En la xerrada, a la que van assistir representants de diferents cooperatives i projectes del Barcelonès Nord, es va poder debatre sobre els reptes que hi ha a ciutats com Santa Coloma de Gramenet, així com al conjunt del Barcelonès Nord, per desenvolupar projectes econòmics i la creació de llocs de treball amb un tarannà de treball col·lectiu
.