diumenge, 17 d’octubre del 2021

50 años de la masiva huelga de SEAT en Barcelona que asestó un duro golpe al franquismo

 







Artículo publicado en Público

En octubre de 1971 los trabajadores de la empresa protagonizaron uno de los episodios más destacados del movimiento obrero en los últimos años del franquismo.



La secció sindical de CCOO a la Seat i la Fundació Cipriano Garcia recordaran els esdeveniments d’octubre del 1971 amb una sèrie d’actes d’homenatge i record als participants d’aquella vaga i que comencen aquest dissabte amb una assemblea a la seu de la secció sindical a Cornellà. El dilluns, dia 18, es retrà homenatge a Ruiz Villalba al lloc on va ser abatut a les 10:30 hores 50 anys abans i, una hora després, es farà una ofrena floral al passeig que porta el seu nom.

Amb motiu de l’aniversari s’inaugurarà tanmateix una exposició a la seu nacional de CCOO a la Via Laietana amb el nom de 'Cinc minuts de silenci. El moviment obrer i l’Assemblea de Catalunya'. I es publicarà un llibre titulat '18 de octubre de 1971. La ocupación de la SEAT'. També s’inaugurarà un faristol de l’Ajuntament de Barcelona –amb l’assistència del regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa– a la plaça del Moviment obrer que explica els fets, i s’estrenarà un mural commemoratiu, obra d’Andrea Betoy.