dissabte, 9 d’octubre del 2021

Els reis tornen a Barcelona, ara per lliurar els espanyolistes Premios Planeta

BARCELONA / totbarcelona -    Felip VI i la reina Letizia tornaran a Barcelona la setmana que ve. El monarca espanyol i la seva esposa es desplaçaran aquest cop a la capital catalana per lliurar els premis Planeta. La gala es celebrarà al Museu Nacional d’Art de Catalunya, a Montjuïc, el 15 d’octubre a partir de les 21.00 hores. Els reis no assisteixen al lliurament dels guardons literaris que tradicionalment es lliuren a Barcelona des de fa cinc anys, abans del referèndum d’independència de 2017.

Les últimes visites de Felip VI a Barcelona han estat acompanyades de protestes d’organitzacions independentistes contra la monarquia espanyola. Els manifestants retreuen al rei el discurs que va pronunciar el 3 d’octubre de 2017, quan va justificar la violència policial en col·legis electorals durant l’1-O, com també els casos de presumpta corrupció del seu pare, Joan Carles I.

La Delegació del Govern espanyol ha anunciat avui la nova visita del monarca a Catalunya, la cinquena des del juny passat. A més, serà la segona vegada que Felip VI vingui acompanyat de la reina Letizia des del juny. L’anterior vista de la parella reial va ser per flanquejar la seva filla Elionor durant la cerimònia dels premis Princesa de Girona, que es van lliurar al Caixafòrum de Barcelona el juliol passat.

NOTA: La data coincideix amb el 81è Aniversari afusellament President Companys