dijous, 9 de setembre del 2021

Sílvia Terol debuta com a novel·lista amb ʻÀlies Camallongaʼ


S.C. GRAMENET - La redactora d’Infograma Sílvia Terol Ledesma presentarà el proper dissabte la seva primera novel·la, Àlies Camallonga, en el marc de la Setmana del Llibre en Català “La Setmana”, que se celebra del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona.

Dissabte dia 11 de setembre a les 11.20 h es presentarà el llibre Àlies Camallonga a l’escenari 2 del recinte de la 39 edició de la Setmana del Llibre en Català, instal·lada enguany al Moll de la Fusta, amb la participació de l’autora en conversa amb la periodista Mònica Socías Güell.

Posteriorment, el 30 de setembre, s’ha previst que ho faci a Santa Coloma de Gramenet, a la Llibreria Carrer Major, i també s’ha agendat en el programa d’activitats del Centre Cultural La Model (La Model Espai Memorial – Centre d’Interpretació dels Moviments Socials i la Repressió) del mes d’octubre.

Es podran adquirir exemplars de la novel·la a l’estand 39 (Obrador Editorial) durant els dies de la Setmana del Llibre i després, a partir de la segona quinzena de setembre, a la Llibreria Carrer Major de Santa Coloma de Gramenet i altres llibreries d’arreu o per encàrrec.

Desfer-se de Franco

Àlies Camallonga és un relat de ficció però amb un rerefons de memòria històrica. El fet cabdal és l’intent d’un grup de maquis d’assassinar Franco el 17 maig de 1947 a la base del monument a Colom, un episodi històric poc conegut. La Barcelona de postguerra, la misèria del Xino, la brutalitat de la repressió, la minva de la dignitat humana que va suposar el feixisme són alguns dels temes. També ho són la lluita per uns ideals, l’amistat, la bellesa, l’amor i la sororitat. La novel·la mescla personatges de ficció amb personatges històrics com Quico Sabaté i Domènec Ib
ars.