diumenge, 26 de setembre del 2021

Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam

 SANTA COLOMA DE GRAMENET


COMUNICAT - La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam ens mobilitzarem aquest proper dimarts 28 de setembre a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per seguir reivindicant un projecte global i participat pel Parc de Can Zam. La convocatòria coincideix amb el plenari del Consell metropolità, que es reuneix a les 12.30h, i de la Junta de Govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que just tractarà aquest dimarts el punt sobre el projecte presentat per l’Ajuntament.
EL PARC DE CAN ZAM ÉS VIDA: ANEM A LA SEU DE L’AMB! Us hi esperem!
11h Plaça de la Vila (Santa Coloma de Gramenet)
COMUNICAT
El passat 6 de juliol, la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, signades també per 23 entitats de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet així com per diverses organitzacions polítiques, va fer entrega de les seves al·legacions al Projecte de l’Equip de Govern per l’ampliació de la Segona Fase del Parc de Can Zam.
En les nostres al·legacions, fèiem esment a la nostra disconformitat pel contingut d’aquest projecte pel Parc de Can Zam que anem reclamant com a parc urbà, verd i frondós, des de fa ja massa anys. Unes al·legacions amb consideracions tècniques i també ambientals, derivades de la nostra sensació que aquest projecte ni és un projecte complet per a tota l’extensió del parc de Can Zam que queda per acabar, ni és el projecte que creiem que necessita la ciutat en un moment d’Emergència Climàtica on cal ser molt més ambiciós.
Una de les principals preocupacions de la Plataforma, present en les al·legacions, és el fet que l’espai de la Clariana de 3.000 m² que preveu el projecte de l’Equip de Govern, no és sinó un equipament encobert per ús privat, fet que va en contra de l’esperit d’un parc verd i frondós i de gaudi per a tota la ciutadania tot l’any.
Però, ens trobem que en la Junta de Govern del 14 de setembre, l’Equip de Govern va rebutjar totes les al·legacions presentades. No solament les nostres, de la Plataforma, també totes les que han presentat la resta de les entitats i organitzacions, sense atendre cap de les reclamacions que se li han fet. Tampoc han escoltat el resultat del procés participatiu que ells mateixos van endegar. Un procés participatiu que la mateixa Plataforma vam denunciar per poc transparent.
Aquest rebuig de totes les al·legacions presentades, creiem que representa un error per part de l’Equip de Govern, que no ha volgut escoltar les demandes d’una bona part de la societat civil colomenca i de la preocupació de molta gent per la situació d’Emergència Climàtica i el paper que pot tenir el parc de Can Zam com a espai verd per a tota la ciutadania els 365 dies de l’any.
La Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam continuarà amb les seves accions i mobilitzacions per tal que la ciutadania colomenca prengui consciència de la importància d’un parc verd i complet per a la nostra ciutat. I també per què l’Equip de Govern actual i els que vinguin, adoptin polítiques de respecte i foment dels espais verds a la nostra ciutat.
Volem el Parc de Can Zam, verd i frondós