dimecres, 6 de maig del 2020

El Consell per la República posa en marxa l’acció “Prou Monarquia”



COMUNICAT - Som enplena lluita per combatre la pandèmia del Covid-19 i tots intentem resistir els seus efectes econòmics i socials, i ho fem amb una inquietud creixent.

Mentre esclatava aquesta crisi sanitària global sense precedents en les darreres dècades, també esclataven públicament alguns dels casos de corrupció més greus de la monarquia espanyola. Tanmateix, la Casa Reial no ha fet altra cosa que aprofitar el drama col·lectiu que estem vivint a conseqüència del Covid-19 per intentar tapar els seus escàndols majúsculs i mirar de blanquejar la seva malmesa imatge.

La mateixa Casa Reial que porta més de dos anys emparant i inspirant l’estratègia repressiva de l’estat espanyol contra l’independentisme català i els seus líders polítics i socials.

Però la majoria de ciutadans tenim ulls i tenim memòria: veiem indignats la corrupció de la monarquia i tampoc no oblidem qui va apadrinar l’“A por ellos!”. A més, els nostres principis republicans ens impedeixen seguir acceptant que, en ple segle XXI, una institució pública sigui de caràcter hereditari.

Per això, des del Consell presentem #Proumonarquia, una acció reivindicativa i de desobediència: proposem deixar de finançar una institució caduca, corrupta i antidemocràtica, aliada de l’actual deriva autoritària de l’estat, i passar a l’acció fent objecció fiscal i invertint els diners en la lluita contra la pandèmia.

#Proumonarquia proposa que deixis de pagar la part corresponent a la monarquia de la teva declaració de la renda i que ingressis aquesta mateixa quantitat al Fons Republicà d’Acció Solidària (FRAS) que hem impulsat des del Consell per la República Catalana per combatre el coronavirus. Si ho prefereixes, també pots donar-los a una altra institució o entitat social que defensi i treballi pels valors republicans. En qualsevol dels casos, aquest ingrés és el que garantirà que la teva sigui una acció d’objecció fiscal -i no d’evasió fiscal-.

Els diners del FRAS van destinats exclusivament a pal·liar els efectes de l’emergència sanitària pel COVID-19 i, en coordinació amb els Consells Locals per la República, s’estan destinant a comprar, produir i distribuir el material sanitari a qui més ho necessita ara mateix.

Tomba la Monarquia i el Coronavirus amb una mateixa acció!


El Fons Solidari ja ha recaptat fins ara més de 60.000 euros. Pots veure totes les accions que ja hem pogut dur a terme des d’aquí: https://consellrepublica.cat/fras/

Si necessites ajuda o tens qualsevol dubte, pots dirigir-te al teu Consell Local per la República més proper o escriur-re’ns al nostre correu consell@consellrepublica.cat.