dijous, 14 de desembre del 2023

Comença el Congrés Nacional Obert de la Candidatura d'Unitat Popular




Se celebrarà el 16 de desembre al Palau de Fires de Girona, a les 10 h del matí i serà obert tant a militants com a persones interessades en el projecte d’enfortir la Unitat Popular

COMUNICAT - La CUP ha iniciat el període d’inscripcions per al Congrés Nacional Obert. Aquest, es farà el dissabte 16 de desembre, al Palau de Fires de Girona, en una jornada que començarà a les 10 del matí i servirà com a punt de partida del Procés de Garbí.

L’organització anticapitalista vol comptar amb una participació àmplia, i per això hi podrà participar tant la militància com totes aquelles persones, organitzades o no, que conformen l’espai de l’Esquerra Independentista així com de la Unitat Popular. La CUP fa aquest model obert per tal que “la nova estratègia política i organitzativa pugui incorporar totes les visions i serveixi per enfortir la formació”.

El Congrés es dividirà en diversos espais de debat, començant per espai plenari inicial on es farà anàlisi de la conjuntura i balanç global, històric i polític de la CUP per part dels membres de Grup Motor del Procés de Garbí. Posteriorment, es procedirà a dos espais de debats en grup: un primer temàtic al matí, amb tres espais dividits: un d’anàlisi del procés mobilitzador del 2011-2019; un altre d’anàlisi i debat sobre la lluita institucional; i un darrer d’anàlisi i evolució del model organitzatiu de la CUP. A la tarda, es reprendrà el Congrés, aquest cop per tenir un debat sobre les bases estratègiques. El Congrés finalitzarà a les 18 h amb un acte polític. Tots aquests debats es faran partint d’un document base de debat elaborat pel Grup Motor que es farà públic el 6 de desembre.

El període d’inscripcions estarà obert fins al dia 12 de desembre (inclòs). Per tal de poder participar-hi, s’enviarà un formulari a totes aquelles persones inscrites i que s’inscriguin al Procés de Garbí de la CUP, que el dia d’avui, ja en són un miler.