dissabte, 23 de gener del 2021

PRORROGADA L’EXPOSICIÓ DE RAMON CASAS AL MUSEU DE BADALONA FINS EL 31 DE GENER



BADALONA - El Museu presenta una exposició dedicada al gran pintor Ramon Casas i Carbó (1866-1932), que reuneix prop d’una vintena de peces cedides per diferents museus i col·leccionistes particulars, de diferents localitats. D’aquí que li haguem donat el títol de Ramon Casas visita Badalona. Tot un luxe.

L’exposició se celebra just quan s’acaba l’any de commemoració del 150è aniversari d’Anís del Mono, la marca que vincula per sempre el nom de Ramon Casas amb la nostra ciutat, ja que ell va ser el guanyador del concurs de cartells per anunciar aquest producte, organitzat per Vicenç Bosch, el propietari de la fàbrica de l’anís, els anys 1897-1898.

A banda de presentar tres cartells d’època –entre els quals no hi podia faltar el de l’Anís del Mono-, que posen de relleu el gran talent de l’artista per a la publicitat, l’exposició permetrà veure un conjunt d’obres originals – dibuixos i pintures a l’oli- que tenen en comú la representació de la figura humana, i especialment la femenina. En aquest sentit, hi destaca el gènere del retrat, en el qual Ramon Casas va excel·lir, ja que la mostra reuneix retrats de diferents personatges, incloent-hi els d’alguns familiars i el del mateix artista. També en aquest àmbit, s’hi podran descobrir algunes relacions amb la nostra ciutat, en algun cas poc conegudes.
I el 28 de gener, conferència a càrrec de Gabriel Pinós, historiador de l'art