dissabte, 30 de gener del 2021

Caravana de vehicles per la consolidació personal interí i laboral temporal a les administracions públiques



COMUNICAT  - IAC CATAC CONTRA L’ABÚS I EL FRAU DE LLEI A QUE ESTAN SENT SOTMESOS DES DE FA MOLTS ANYS MILERS DE TREBALLADORES I TREBALLADORS DEL SECTOR PÚBLIC CATALÀ. 
 Com a continuació de les accions que us vàrem explicar al CATACCRAC del juliol de 2020, des de la IAC-CATAC continuem fent passos en la lluita interina. A la MESA SECTORIAL del 18 de gener IAC-CATAC ha exposat que la situació de la pandèmia i el fet que s’estigui treballant en la modificació de l’EBEP en relació a la consolidació del personal interí obliga a aturar els processos selectius, com ja han fet a d’altres CCAA, i demana ja certeses en aquest punt. Aquests processos selectius catalans estan ja sents revisats als jutjats contenciosos administratius, perquè poden incomplir les Directrius Europees establertes tant a la Directiva 1999/70/CE relativa a treball de durada determinada com clarament interpretades a la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) de 19 de març de 2020 i al recent auto de Gondomar del TJUE, de 30 de setembre de 2020.

 Els processos tal i com s’estan portant a terme a Catalunya actualment no tenen la finalitat d’estabilitzar ni consolidar ni compleixen amb la preceptiva sanció a l’ empleador (en aquest cas les Administracions Públiques Catalanes) que estableixen les directrius europees davant l’abús de temporalitat sinó que poden suposar l’acomiadament lliure i gratuït de milers de treballadores i treballadors penalitzant a la víctima i no a l’abusador. En aquest sentit la IAC-CATAC s’està reunint tant amb representants polítics com amb responsables de la funció pública catalana per reclamar-los una solució al que pot suposar una terrible injustícia a Catalunya. El 19 de gener IAC-CATAC es va reunir amb la Secretària general i la Directora General de Funció Pública en resposta a una sol·licitud de reunió nostra amb el Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública. En aquesta reunió Funció Pública ens va manifestar la seva voluntat de seguir amb tots els processos selectius tal com estan programats, però que donada la situació de la pandèmia han fet la consulta al PROCICAT i estan esperant resposta que els confirmi si poden fer les proves garantint totes les mesures de seguretat.

 Sembla inacceptable, que tenint coneixement i participant en la molt propera modificació de l’EBEP en aquest sentit, els responsables actuals de les Administracions catalanes sotmetin a un possible acomiadament a aquestes treballadores i treballadors. Per altra banda, IAC-CATAC també s’ha reunit amb els grups parlamentaris per demanar-los que tinguin en els seus programes electorals i en la seva agenda política la consolidació del personal interí. Cal tenir en compte que estava en tràmit una Proposició de Llei de consolidació de personal en precari de l’Administració de la Generalitat, que amb la convocatòria d’eleccions ha decaigut, però que la intenció serà reprendre-la amb el nou Parlament. IACCATAC seguirem pressionant perquè així sigui.

 La IAC CATAC us informa de la convocatòria de la caravana de vehicles a Barcelona diumenge 31 de gener per reclamar la consolidació del personal interí i temporal laboral que organitza la PIC (Plataforma d’Interines de Catalunya) amb coordinació amb les plataformes d’interines de l’Estat.

CATAC - Intersindical Alternativa de Catalunya


.