diumenge, 31 de gener del 2021

Com votar per correu a les eleccions del 14 de febrer

El vot per correu es pot sol·licitar presencialment, en una oficina de correus –mostrant el carnet d’identitat, el passaport o el carnet de conduir– o per internet, mitjançant un certificat digital (com ara l’idCAT el DNI espanyol) a la web de correos.com. Cal anar a una oficina de correus o fer la sol·licitud per internet abans del divendres 5 de febrer a les 14.00.

Com es rep la documentació?

La documentació per a votar per correu, la rebreu per correu certificat al domicili indicat. Un funcionari us lliurarà el certificat d’inscripció al cens, una butlleta de votació de cada candidatura, un sobre de votació, un sobre adreçat al president de la mesa on us correspon de votar i un full explicatiu del procediment que s’ha de seguir per a votar.

Quan es vota?

El dret de vot es pot exercir en el mateix moment en què es rep la documentació. L’elector pot lliurar el sobre al treballador de correus mantenint el secret de vot. El funcionari li donarà un justificant que acreditarà que ja ha votat.
Una altra opció és dur el vot a una oficina de Correus abans del 12 de febrer a les 14.00, dos dies abans de les eleccions.