Badalona.-Diferents col·lectius d'afectats per expropiacions i que se senten discriminats i afectats per la política discriminatòria de l'Ajuntament de Badalona han acordat llançar una campanya durant aquestes eleccions generals sota l'eslògan: "Al Senat: Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué".
Els col·lectius han deixat clar que no pretenen un vot de càstig a Zapatero, sinó deixar ben clar el rebuig dels ciutadans de Badalona a l'alcaldessa "farsant" Maite Arqué. La campanya comptarà amb un petit pressupost i es desenvoluparà a través de pasquins, pintades i missatges sms, així com e-mails per internet. El comunicat elaborat per aquesta singular campanya finalitza anunciant: "Si reps aquest missatge 'Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué passa'l, passa'l!".
Els col·lectius han deixat clar que no pretenen un vot de càstig a Zapatero, sinó deixar ben clar el rebuig dels ciutadans de Badalona a l'alcaldessa "farsant" Maite Arqué. La campanya comptarà amb un petit pressupost i es desenvoluparà a través de pasquins, pintades i missatges sms, així com e-mails per internet. El comunicat elaborat per aquesta singular campanya finalitza anunciant: "Si reps aquest missatge 'Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué passa'l, passa'l!".
Actes de Campanya
El PSC farà míting de cloenda a Badalona el 7 de març, al Poliesportiu de Llefià amb Maite Arqué, Carme Chacón i Joan Clos.
La majoria dels actes ja s'han celebrat a la comarca a inici de campanya. Així Convergència i Unió (CiU) va celebrar el primer dia de campanya, el 22 de febrer, un dinar al restaurant Can Frai de Badalona amb Josep Sánchez Llibre, d'Unió.
També Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) va celebrar el 22 de febrer el seu primer míting a Santa Coloma de Gramenet, al centre Cívic Riu Sud amb la presència del candidat Joan Herrera.
Esquerra Republicana de Catalunya li va tocar de celebrar acte electoral el 25 de febrer a Badalona, concretament al Círcol Catòlic amb les intervencions de Joan Ridao, candidat per Barcelona i Josep-Lluis Carod Rovira, president de la formació republicana i Vicepresident de la Generalitat.
També el 25 de febrer el PSC va celebrar a la Biblioteca Municipal de Sant Adrià de Besós un acte amb la presentació del llibre "El catalanisme federalista" a càrrec del diputat alParlament, Miquel Iceta. Mentre, a Santa Coloma, al Centre Cívic Can Sisteré, Carme Chacón va estar acompanyada de l'ex alcaldessa Manuela de Madre; Esperanza Esteve, candidata socialista de la comarca i Bartomeu Muñoz. Ahola els socialistes badalonins feren un acte a Can Cabanyes el 3 de març.
També el 26 de febrer CiU, va deixar-se veure amb el diputat al Parlament Felip Puig, al Mercat ambulant de Sant Adrià. Un acte a Santa Coloma, al Bar Nou del carrer Santa Cololma de Gramenet va cloure la jornada convergent a la comarca.
ERC va realitzar l'acte central a Santa Coloma de Gramenet al Centre Cívic Singuerlín. Amb Rodolfo del Hoyo, Miquel Estruch, candidat a la comarca i Joan Ridao. Per la seva part, Ciutadans (C's) el 26 de febrer acompanyà al seu candidat, Albert Rivera, al Mercat de Sant Adriá, i després va tenir un encontre a l' Hotel de Sant Adrià, amb simpatitzants i mitjans.
Candidatures
A la circumscripció de Barcelona es presenten 32 llistes al Congrés i 29 al Senat. Pots conèixer totes les candidatures i qui les integra clicant aqui. Un total de 992 persones integren totes les llistes al Congrés per Barcelona, que li corresponen 31 diputats i al Senat es presenten 55 individus que aspiren a un dels 3 senadors que hem d'escollir.
Al marge de les formacions parlamentàries del PSC, CiU, ERC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans, aquesta darrera només present al Parlament català, que es presenten totes pel Congrés i Senat, hi ha un seguit de candidatures de petites organitzacions de les que seguidament informem i oferim un enllaç a les seves webs, clicant el nom de la llista, per a més informació. Remarcar que al Senat PSC, ERC i ICV-EUiA es presenten juntes amb la Coalició Entesa Catalana de Progrés.
Candidatures al Congrés i Senat:
Al marge de:
1-PSC
2-CiU
3-ERC
4-PP
5-ICV-EUiA
6-Ciutadans que ja hem esmentat, es presenten:
7- Partit Antitaurí Contra el Maltracte Animal. Llista animalista, de defensa dels drets i protecció dels animals.
8- Solidaridad y Autogestión Internacionalista . Partit d'arrel cristiana de base, de defensa del tercer món, contra la pobresa.
9- Partit Comunista del Poble de Catalunya. Federació catalana del PCPE. Continuen mantenint alçada la bandera de la falç i el martell.10- Els Verds-Los Verdes (en realitat és la llista que presenta el partit Opció Verda, del fins ara diputat pel PSOE, Joan Oms). Fa coalició amb la confederació estatal de Los Verdes.
11- Els Verds. L'Alternativa Ecologista. Grup ecologista del qual no es coneix cap activitat ni arrelament, fora de quan es convoquen eleccions.
12- Partit per Catalunya. Grup xenòfob, escissió de la Plataforma de Catalunya d' Anglada.
13- Partit Obrer Socialista Internacionalista. Trotskistes.
14- Alianza Nacional. Neofeixistes, hereus de la formació d'Ynestrillas.
15- Ciudadanos en Blanco. Pretenen que el vot en blanc sigui computable.
16- Izquierda Republicana-Partit Republicà d'Esquerra. El partit de l'ex president de la II República espanyola, Manuel Azaña.
17- Falange Española de las JONS. Sigles prou conegudes. Els falangistes de tota la vida.
18- Partido de los Pensionistas en Acción. De recent creació. La rebel·lió de la 3ª edat.
19- España 2000. Extrema dreta. Populista i antiimigració. El seu líder, el valencià José Luis Roberto, es un conegut advocat de l'entitat ANELA, l'associació que aplega als clubs de prostitució.
20- Democracia Nacional. Una altra llista d'extrema dreta. El seu discurs es bàsicament antiimmigració.
21- Partit Republicà Català. Partit independentista de nova creació, que dirigeix Agustí Soler ex regidor de Barcelona per ERC i el PI.
22- Partit Humanista. No falten a cap elecció. Un grup singular amb seus a molts països.
23- Unión, Progreso y Democracia. El partit fundat per l'exeurodiputada del PSOE, Rosa Díez i l'escriptor Fernando Savater.
24-Partit Carlí de Catalunya. La versió carlina "socialista i autogestionaria", que donà suport a Carles Hugo.
25- Alternativa Española. Els hereus de l'antiga Fuerza Nueva. El seu dirigent, Rafael López-Dieguez és el gendre de Blas Piñar.
26- Escons Insubmisos-Alternativa dels Demòcrates Descontents. Llista que vol recollir el vot abstencionista i impulsar una radical i profunda reforma del sistema electoral. El seu candidat pel Senat, Jaume Ventura és badaloní i fou el cap de llista d'aquesta formació a les passades municipals.
27- Lluita Internacionalista. Trotskistes.
28- Por un Mundo Más Justo. Gent procedent d'ONG's impulsa aquesta llista que vol eradicar la pobresa.
29- Família i Vida. Partit antiavortista.
Candidatures que només es presenten al Congrés:
30- Partido de las Libertades Civiles. Partit que vol representar al col·lectiu Gai, Lesbià i Transexual.
31- Falange Auténtica. Versió "hedillista" del falangisme.
32- Alternativa Motor y Deportes. Un partit per a la defensa dels usuaris dels vehicles rodats, cotxes i motos.
Candidatures que presenten candidats només al Senat :
Entesa Catalana de Progrés. Coalició formada per PSC, ERC i ICV-EUiA. Un dels 3 candidats és l' alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, que d'aquesta manera pretén abandonar l'alcaldia després del descrèdit sofert per la seva política local. El partit se l'ha tret de sobre enviant-la al Senat.
Nación y Revolución. Grup neofeixista.
Comunión Tradicionalista Carlista. Versió ultracatòlica i tradicionalista del carlisme.
Els Verds-Alternativa Verda. Continuadors d'Alternativa Verda, el primer partit ecologista català. El seu candidat es Josep Puig, ex regidor de Barcelona per IC-Els Verds (1995-1999)
Partido Social Demócrata. Formació estatal sorgida d'una petita escissió del PSOE a la Comunitat Valenciana.
Frente Democrático Español. Grupuscle ultradretà. Es defineixen com "la única candidatura inequivocamente anticatalanista".