
dijous, 13 de març del 2008
Arqué fa les maletes el 3 d'abril

dimecres, 12 de març del 2008
Eleccions 2008: El "sudoku" electoral

Càstig a Arqué
Resta de partits
Si fem un anàlisi general, el PSC a la ciutat ha augmentat en porcentatge però no pas en vots (uns 5.000 menys, ) respecta fa quatre anys. El Partit Popular repeteix com a segona força política de la ciutat amb quasibé els mateixos vots (20.452) i porcentatge amb una lleugera pujada. Convergència i Unió (CiU) es queda si fa no fa exactament com en el 2004, amb 14.609 vots i un 13,6 %. Iniciativa (ICV-EUiA) baixa tant en vots com en porcentatge; perd més de 3000 vots quedant-se amb 5.616 i del 7,6% del 2004 passa ara al 5,2%. Segueix la tendència a la baixa d' aquesta coalició a la nostra ciutat. I es que el seu Grup Municipal ha abandonat l'electorat que representa en tots aquests anys de gestió al govern i ara a l'oposició, amb membres acusats i tiltllats de nepostisme i ineficàcia. Una coalició que en aquesta ocasió, de ser unes eleccions municipals, s'hauria quedat al límit de restar sense representació institucional, fora del Consistori.
D'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) podem dir que s'ha corfirmat la seva espectacular baixada, sent a Badalona del 10,22% aconseguit al 2004 a un esquifit 4,5%. Segueix la tendència a la baixa de la formació republicana a Badalona rebassant els nivells d'abans d'entrar a l'Ajuntament el 2003. Perd vots i porcentatge. A Badalona, al marge de la tendència general, hi ha uns culpables polítics per donar tant mala imatge els darrers anys de la gestió republicana en el Consistori que a ningú se li escapa. Amb els resultats del passat 9 de març, d'haver estat unes eleccions locals, ara, estarien fora de l'Ajuntament. Han esgotat la confiança de moltíssims ciutadans que dipositaren en ells durant l'anterior etapa electoral, convertint-se en un partit "penebeutitzat", conservador, que mira més pels seus privilegis, amb tics sobiranistes.
L'exposició fotogràfica "Badalona i altres" d'Ignasi López desperta l'interès de molts visitants


divendres, 7 de març del 2008
Les eleccions veuen com proliferen campanyes paral·leles a la comarca



Foto: reproducció del cartell de la campanya de Salvem Dalt la Vila que ha omplert aquests dies els carrers del Centre de Badalona i octavetes de les campanyes de "Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué" i a favor d'un vot nul.
Els conductors d'autobusos de TMB mantenen el pols en defensa del descans setmanal

La vaga, iniciada el passat desembre i represea enmig de la campanya electoral és per a reclamar dos dies de descans setmanal i més festius en cap de setmana. Els treballadors manifesten que, en les condicions actuals, no poden conciliar vida personal i laboral, raons que l'empresa no vol atendre, mantenint-se aliena als seus interessos. El seguiment de la vaga en TMB s'ha apropat al 100%, complint amb els serveis mínims. Durant aquests dies s'han celebrat multitudinàries manifestacions i concentracions enfront de la central de l'empresa i pel centre de Barcelona, efectuant talls de trànsit, així com assemblees a l'aire lliure per a mostrar públicament el rebuig a la postura de TMB respecte de les seves reivindicacions. Ambient calent, expedients sancionadors i un detingut. I és que l'actitud obtusa de TMB fa que es calenti l'ambient entre els treballadors. En un ambient de criminalitació i persecució creixent contra els vaguistes en els últims dies, l'empresa ha obert gairebé una vintena, per ara, d'expedients sancionadors a conductors, entre ells al portaveu del comitè d'empresa. S'han obert diligències policials contra treballadors acusant-los de disturbis, punxar rodes de vehicles, petits sabotatges (uns 23 segons l'administració), trencament de vidres, amenaces, etc.
També des de l’administració i la direcció dels sindicats UGT i CCOO s’ha criminalitzat als vaguistes de l’actuació dels seus piquets i intentant d’obrir enfrontaments entre els usuaris i els treballadors en lluita. A pesar d’això i d’intentar deslegitimar les assemblees de treballadors aquestes han estat multitudinàries i participatives. També les manifestacions. Durant la setmana hi ha hagut les següents mobilitzacions, al marge de les activitats pròpies informatives del Comitè de Vaga:
Dijous 6: A les 12h: Plaça Universitat: Manifestació "Pels 2 Dies sense repressió policial. En suport del company Javi". Divendres 7: A les 12h: Assemblea de Treballadors .
dimecres, 5 de març del 2008
Campanya contra la candidatura al Senat de la batllesa de Badalona Maite Arqué


Els col·lectius han deixat clar que no pretenen un vot de càstig a Zapatero, sinó deixar ben clar el rebuig dels ciutadans de Badalona a l'alcaldessa "farsant" Maite Arqué. La campanya comptarà amb un petit pressupost i es desenvoluparà a través de pasquins, pintades i missatges sms, així com e-mails per internet. El comunicat elaborat per aquesta singular campanya finalitza anunciant: "Si reps aquest missatge 'Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué passa'l, passa'l!".
Candidatures
A la circumscripció de Barcelona es presenten 32 llistes al Congrés i 29 al Senat. Pots conèixer totes les candidatures i qui les integra clicant aqui. Un total de 992 persones integren totes les llistes al Congrés per Barcelona, que li corresponen 31 diputats i al Senat es presenten 55 individus que aspiren a un dels 3 senadors que hem d'escollir.
Al marge de les formacions parlamentàries del PSC, CiU, ERC, PP, ICV-EUiA i Ciutadans, aquesta darrera només present al Parlament català, que es presenten totes pel Congrés i Senat, hi ha un seguit de candidatures de petites organitzacions de les que seguidament informem i oferim un enllaç a les seves webs, clicant el nom de la llista, per a més informació. Remarcar que al Senat PSC, ERC i ICV-EUiA es presenten juntes amb la Coalició Entesa Catalana de Progrés.
Candidatures al Congrés i Senat:
10- Els Verds-Los Verdes (en realitat és la llista que presenta el partit Opció Verda, del fins ara diputat pel PSOE, Joan Oms). Fa coalició amb la confederació estatal de Los Verdes.
11- Els Verds. L'Alternativa Ecologista. Grup ecologista del qual no es coneix cap activitat ni arrelament, fora de quan es convoquen eleccions.
12- Partit per Catalunya. Grup xenòfob, escissió de la Plataforma de Catalunya d' Anglada.
13- Partit Obrer Socialista Internacionalista. Trotskistes.
14- Alianza Nacional. Neofeixistes, hereus de la formació d'Ynestrillas.
15- Ciudadanos en Blanco. Pretenen que el vot en blanc sigui computable.
16- Izquierda Republicana-Partit Republicà d'Esquerra. El partit de l'ex president de la II República espanyola, Manuel Azaña.
17- Falange Española de las JONS. Sigles prou conegudes. Els falangistes de tota la vida.
18- Partido de los Pensionistas en Acción. De recent creació. La rebel·lió de la 3ª edat.
19- España 2000. Extrema dreta. Populista i antiimigració. El seu líder, el valencià José Luis Roberto, es un conegut advocat de l'entitat ANELA, l'associació que aplega als clubs de prostitució.
20- Democracia Nacional. Una altra llista d'extrema dreta. El seu discurs es bàsicament antiimmigració.
21- Partit Republicà Català. Partit independentista de nova creació, que dirigeix Agustí Soler ex regidor de Barcelona per ERC i el PI.
22- Partit Humanista. No falten a cap elecció. Un grup singular amb seus a molts països.
23- Unión, Progreso y Democracia. El partit fundat per l'exeurodiputada del PSOE, Rosa Díez i l'escriptor Fernando Savater.
24-Partit Carlí de Catalunya. La versió carlina "socialista i autogestionaria", que donà suport a Carles Hugo.
25- Alternativa Española. Els hereus de l'antiga Fuerza Nueva. El seu dirigent, Rafael López-Dieguez és el gendre de Blas Piñar.
26- Escons Insubmisos-Alternativa dels Demòcrates Descontents. Llista que vol recollir el vot abstencionista i impulsar una radical i profunda reforma del sistema electoral. El seu candidat pel Senat, Jaume Ventura és badaloní i fou el cap de llista d'aquesta formació a les passades municipals.
27- Lluita Internacionalista. Trotskistes.
28- Por un Mundo Más Justo. Gent procedent d'ONG's impulsa aquesta llista que vol eradicar la pobresa.
29- Família i Vida. Partit antiavortista.
Candidatures que només es presenten al Congrés:
30- Partido de las Libertades Civiles. Partit que vol representar al col·lectiu Gai, Lesbià i Transexual.
31- Falange Auténtica. Versió "hedillista" del falangisme.
32- Alternativa Motor y Deportes. Un partit per a la defensa dels usuaris dels vehicles rodats, cotxes i motos.
Candidatures que presenten candidats només al Senat :
Entesa Catalana de Progrés. Coalició formada per PSC, ERC i ICV-EUiA. Un dels 3 candidats és l' alcaldessa de Badalona, Maite Arqué, que d'aquesta manera pretén abandonar l'alcaldia després del descrèdit sofert per la seva política local. El partit se l'ha tret de sobre enviant-la al Senat.
Nación y Revolución. Grup neofeixista.
Comunión Tradicionalista Carlista. Versió ultracatòlica i tradicionalista del carlisme.
Els Verds-Alternativa Verda. Continuadors d'Alternativa Verda, el primer partit ecologista català. El seu candidat es Josep Puig, ex regidor de Barcelona per IC-Els Verds (1995-1999)
Partido Social Demócrata. Formació estatal sorgida d'una petita escissió del PSOE a la Comunitat Valenciana.
Frente Democrático Español. Grupuscle ultradretà. Es defineixen com "la única candidatura inequivocamente anticatalanista".
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obre investigació per la fuita d'aigua de Badalona

