dissabte, 22 de juliol del 2023

Judici a tres joves pels fets de la plaça Urquinaona del 2019




BARCELONA - Ha començat el judici contra tres joves - Terrassa, Arenys de Mar i Mataró -  detinguts per la seva presumpta implicació en les protestes que van tenir lloc la nit del 18 d’octubre de 2019 a la plaça d’Urquinaona de Barcelona.  Aquests fets van passar durant la vaga general convocada com a resposta a la sentència del Tribunal Suprem contra els lídels polítics i social de l'indepedentisme. L’Erik, veí de Terrassa, és un dels tres acusats i s’enfronta a 7 anys de presó. Un altre jove encausat s’enfronta la pena més severa sol·licitada per la fiscalia, que és la de catorze anys de presó. El tercer jove acusat afronta una possible condemna de set anys i quatre mesos de presó.

 Aquest dimecres i dijous s’han celebrat les dues primeres jornades. Previsiblement la tercera i última sessió tindrà lloc el dimecres 26 de juliol a la secció sisena de l’Audiència de Barcelona. Quan el judici quedi vist per sentència.En el cas d’un dels joves, l’acusació particular que representa els agents de la policia espanyola demana set anys més de presó per dos delictes dels quals no els acusa la policia. Dos dels tres processats van estar tancats a la presó de forma preventiva perquè el jutjat de guàrdia va considerar que, quan van passar els fets de què se’ls acusa, hi havia risc de reincidència. Els fets són la participació dels joves en les protestes que hi va haver a la plaça Urquinaona el vespre del 18 d’octubre del 2019. Aquell dia va ser la culminació d’un seguit de jornades de protesta per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders socials i polítics de l’independentisme. A la fi dels aldarulls que hi va haver, la plaça Urquinaona va quedar sembrada de pilotes de goma, llambordes i tanques metàl·liques, i la crema de contenidors va deixar un rastre evident a l’asfalt.

L’acusació fa responsables els tres joves d’accions violentes contra els agents de la policia espanyola, algun dels quals va acabar amb ferides. El guió del judici preveia acabar la vista ahir, però finalment s’ha traslladat l’última sessió a dimecres vinent, quan se sabrà si les acusacions mantenen la petició de pena o la modifiquen. Durant els dos primers dies de judici, a l’exterior del Palau de Justícia s’hi van concentrar mig centenar de persones per fer costat als processats.Una setmana més, i de forma consecutiva, l’Audiència de Barcelona és la seu d’un judici a joves independentistes per la seva participació en manifestacions de carrer. En aquest cas són tres els processats –d’Arenys de Mar, Terrassa i Mataró– que s’asseuen al banc dels acusats de la secció sisena, on afronten una petició global de presó, per part de la fiscalia, de 24,4 anys, sancions econòmiques al marge.Una setmana més, i de forma consecutiva, l’Audiència de Barcelona és la seu d’un judici a joves independentistes per la seva participació en manifestacions de carrer. En aquest cas són tres els processats –d’Arenys de Mar, Terrassa i Mataró– que s’asseuen al banc dels acusats de la secció sisena, on afronten una petició global de presó, per part de la fiscalia, de 24,4 anys, sancions econòmiques al marge.Una setmana més, i de forma consecutiva, l’Audiència de Barcelona és la seu d’un judici a joves independentistes per la seva participació en manifestacions de carrer. En aquest cas són tres els processats –d’Arenys de Mar, Terrassa i Mataró– que s’asseuen al banc dels acusats de la secció sisena, on afronten una petició global de presó, per part de la fiscalia, de 24,4 anys, sancions econòmiques al marge.Una setmana més, i de forma consecutiva, l’Audiència de Barcelona és la seu d’un judici a joves independentistes per la seva participació en manifestacions de carrer. En aquest cas són tres els processats –d’Arenys de Mar, Terrassa i Mataró– que s’asseuen al banc dels acusats de la secció sisena, on afronten una petició global de presó, per part de la fiscalia, de 24,4 anys, sancions econòmiques al marge.