diumenge, 11 de juliol del 2021

Al.legacions de la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam

Sta. C. GRAMENET / Comunicat - Avui dimarts 6 de juliol la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam hem presentat al registre de l’Ajuntament les al·legacions al projecte presentat per l’equip de govern de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet respecte a la segona fase del parc de Can Zam.
Les al·legacions han estat signades per entitats diverses de la ciutat, que refermen el compromís d’una bona part de la ciutadania colomenca per aconseguir que Can Zam sigui el parc urbà, verd i frondós que la ciutat necessita, en aquests moments més que mai.
El text presentat va en consonància amb les reivindicacions que s’han fet des de fa més de 40 anys per reclamar el parc verd i frondós, i té en compte les circumstàncies actuals que presenta el projecte presentat pel parc. Un projecte parcial que a judici de la Plataforma és francament insuficient tant en la superfície afectada per aquets projecte presentat, com pel volum de les actuacions que s’han presentat.
Així, a judici de la Plataforma, en el projecte presentat per l’Equip de Govern no es tracta el conjunt del Parc sinò que únicament es parla de l’espai que avui es destina únicament a la celebració de macroesdeveniments. Es redueix la superfície en la que es vol actuar quan s’hauria de parlar del parc en el seu conjunt.
També considerem que les obres que es faran, previstes en aquest projecte, estaran destinades a preservar uns usos no previstos en aquest tipus de sòl. Especialment rellevant és la definició de clariana polivalent per un espai que no té cap ús urbanístic i que considerem que és un eufemisme per consolidar un espai per la celebració de grans esdeveniments en detriment del propi parc. Aquesta posició de la clariana polivalent ens sembla que no respon a cap pla d’usos urbanístic vigent. El projecte presentat per l’Equip de Govern pensem, a més, que trenca la unitat del Parc, amb l’extensió del carrer d’Anselm de Riu.
És per això que tant la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina i Can Zam com les entitats que s’han adherit a la signatura de les al·legacions, pensem que l’Equip de Govern ha de modificar aquest projecte en consonància a les propostes fetes per tal de complir amb la normativa vigent i conformar un veritable parc verd urbà per a la ciutat de Santa Coloma.