diumenge, 9 de maig del 2021

Vox fou el nom d'una revista nazi

Entre els anys 1933 i 1945, el servei de propaganda de l'Alemanya nazi va editar en diversos idiomes, entre ells el castellá, una revista de propaganda feixista il·lustrada que es deia VOX.

La revista pretenia, en to desenfadat, difondre propaganda de l'Alemanya nazi per rentar la seva imatge i atacar els enemics de Hitler, que bàsicament eren: el comunisme, Stalin; els jueus; Estats Units, Roosevelt; i Gran Bretanya, Winston Churchill.

Les seves pàgines interiors eren escrites en diversos idiomes, de manera simultània. L'edició era a càrrec de el Ministeri d'Afers Exteriors de l'Alemanya nazi, que va tenir com un dels seus màxims exponents a Joachim von Ribbentrop, condemnat a mort en els judicis de Nuremberg.

Una dada que segur no és desconeguda pel partit VOX ja que entre els anys 1941 i 1942 l'ambaixador franquista a l'Alemanya nazi i gran protector dels nazis arribats a Espanya després de la derrota, es deia Eugenio Espinosa dels Monteros. Un altre dels que utilitzaven i llepen títols falsos de noblesa, avi de l'actual líder de el partit.