diumenge, 2 d’agost del 2020

Contra la masificación urbanística

Desdemimóvil - 

Generalitat de Catalunya
presiona para que se vote el PDU (Plan Director Urbanístico) de las Tres Chimeneas.
Esperábamos un plan serio, que satisficiera las necesidades de la población. Especialmente, cuando proponen 1844 viviendas nuevas en la zona.
Estos 5000 nuevos vecinos desaguarán en un colector que se rompe 2 veces al mes porque va excedido en capacidad y larga aguas fecales al mar, irán al hospital de Badalona, pues Sant Adriá no tiene hospital, necesitarán escuelas que hoy ya no dan abasto. Viviran en zonas inundables y confinados por el ferrocarril. El plan de la Generalitat NO CONTEMPLA NUEVOS COLECTORES DE AGUAS, NI HOSPITALES NI ESCUELAS Y REDUCIRÁ LAS ZONAS VERDES EN UN 20%. Y LA GENTE VIVIRÁ A 500 METROS DE LA INCINERADORA Y DE LAS TÉRMICAS.
Hoy se votará el plan en Ajuntament de Sant Adrià de Besòs y mañana en Ajuntament de Badalona.
. Digamos NO a este plan irresponsable que sólo busca rédito económico!

PDU de les Tres Xemeneies

L’àmbit d’aquest PDU, tot i que s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, proposa, per una banda, delimitar i ordenar un sector de nova ordenació d’unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona. I d’altra banda, transformar mitjançant directrius urbanístiques, un àmbit més gran d’aproximadament 92 hectàrees on es troben actualment magatzems i àrees industrials.

L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.
El procés participatiu, la base del PDU
El PDU, que redactarà la Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori amb la col·laboració i implicació dels municipis i entitats administratives afectades, en aquest cas, el Consorci del Besòs i els ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona, establirà les condicions per a la remodelació d’aquest tram del litoral. Per tal que l’ordenació d’aquesta important peça de sòl respongui a les necessitats i aspiracions de la ciutadania, les administracions implicades obren un ampli procés de participació.