divendres, 24 d’abril del 2020

Aquesta matinada ha començat el Ramadà


  El Ramadà és el mes de dejuni dels musulmans i dura entre 29 i 30 dies, segons el calendari lunar. Se celebra durant el novè mes del calendari islàmic, que es basa en la Lluna i retrocedeix cada any entre 11 i 14 dies.

És un dels cinc pilars bàsics de la fe musulmana, juntament amb la professió de fe, la pregària, l'almoina i el pelegrinatge a la Meca, i consisteix en l'abstinència total de beguda, menjar i relacions sexuals entre l'alba i la posta de sol. El trencament d'aquest dejuni a la nit s'ha caracteritzat tradicionalment per la iftars (àpat amb què es trenca el dejuni a la nit) i oracions col·lectives en grans espais.

Aquest any, però, això no serà possible i els fidels hauran de fer-ho des de casa. El Ghaidouni recorda que ja fa més d'un mes que els llocs de culte han suspès totes les activitats massives dirigides als fidels i ara se seguiran les mateixes mesures: "Celebrarem el ramadà amb la lectura de l'Alcorà i amb les predicacions corresponents, però ens toca fer-ho a les nostres cases i amb les nostres famílies".