dimarts, 12 de febrer del 2019

La plataforma Espai Gos Bcn convoca una manifestació

BARCELONA - Sota el lema "Prou prohibicions. Les persones amb gos som Bcn", la plataforma protestarà contra diversos greuges que denuncia. Alguns són la "prohibició d'accedir amb gos, ni tan sols lligat, a 79 zones verdes", "obligatorietat d'utilitzar les àrees per a gossos fins i tot a barris on no n'hi hagi o estiguin deteriorades" i el veto a estar a prop d'àrees infantils amb gossos sota amenaça de multes de fins a 600 euros. 
Espai Gos Bcn denuncia que l'Ajuntament ha creat patrulles específiques de la Guàrdia Urbana per controlar la brutícia relacionada amb els gossos, com ara els excrements, "culpabilitzant d'aquesta manera tot un col·lectiu per actes individuals que res tenen a veure amb tenir o no tenir gos".

La plataforma Espai Gos Bcn ha presentat una queixa al departament d'Interior després que diverses entitats espanyolistes, entre elles Somatemps i Gobierno de Tabarnia, hagin convocat una manifestació per la unitat d'Espanya el mateix que dia que el col·lectiu d'amos de gossos convoca una concentració. Espai Gos Bcn va comunicar el 16 de gener a Interior la intenció de fer la protesta el diumenge 17 de febrer, amb inici a les 12 del migdia a la plaça Universitat i final a la de Sant Jaume.