dissabte, 9 de febrer del 2019

Calendari de les mobilitzacions amb motiu de l'inici del judici












Dimarts 12 de febrer començarà el judici als presos polítics catalans que fa un any i mig que són en presó preventiva. Les entitats i partits independentistes han preparat una sèrie de mobilitzacions durant els primers dies del procés judicial i s’allargarà amb mobilitzacions a diferents països de la Unió Europea. El calendari és el següent:

12F Concentració als ajuntaments

El dimarts 12 de febrer començarà la vista oral del judici als presos polítics. El Tribunal Suprem viurà la primera jornada del judici als líders independentistes catalans i l’ANC ha convocat a tothom als ajuntaments (a Barcelona serà a Plaça Catalunya).

16F Manifestació a Barcelona

El dissabte 16 de febrer s’ha convocat una manifestació unitària a Barcelona per protestar contra el “judici farsa”. La mobilització començarà a les 5 de la tarda i encara no se’n sap l’inici ni el recorregut.

21F Vaga general

El dijous 21 de febrer hi haurà la jornada de vaga general que es volia fer el passat set de febrer (i que no es va arribar a fer perquè el TS va decidir de començar el judici una setmana més tard). La Intersindical-CSC, sindicat independentista, ha tornat a convocar aquesta jornada d’aturada de país que compta amb el recolzament de tots els actor polítics i entitats independentistes.

23M Manifestació a Madrid

El 23 de març a les 6 de la tarda l’independentisme vol manifestar-se pels carrers de la capital del regne d’Espanya en un gest inèdit fins ara. L’ANC vol posar pressió tant sobre el govern català (amb la mobilització permanent a plaça Sant Jaume) com al espanyol perquè accepti les demandes catalanes d’exercir el dret a l’autodeterminació.