dijous, 21 de febrer del 2008

Vives es renta les mans i trenca el diàleg amb els docents en vaga de l'Escola de Música

Badalona.- El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Badalona, Jaume Vives (ERC), ha anunciat en roda de premsa i a través d'un comunicat fet públic, que trenca el diàleg amb els vuit professors de l'Escola de Música de Badalona (EMB) que es trobaven des de fa una setmana tancats a les dependències de l' Escola, al Centre Cívic Dalt la Vila, en protesta per la seva situació irregular laboral.
Aquesta nit passada els vuit docents en vaga s'han vist obligats a abandonar el seu tancament.
Vives, en el comunicat distribuit als mitjans de comunicació, signat la tarda del dimecres 20 de febrer, senyala que "han quedat definitivament tancades les possibilitats d'arribar a algun acord entre l'Escola de Música de Badalona i el grup de vuit persones que des de fa uns dies romanen tancats...". Pel regidor de Cultura que va mantenir una reunió amb els professors afectats el dia anterior, sense obtenir-ne cap resultat, el que prima es "retornar a la normalitat pel que fa a l'activitat docent de l'Escola" per la qual cosa va presentar una oferta "generosa" a només 7 persones del col·lectiu en vaga, excloent a Ismael Dueñas que fou acomiadat per la directiva de l'EMB abans del tancament dels docents, en finalitzar el programa educatiu quadrimestral. Davant la impossibilitat d'entesa entre la direcció de l'Escola, que considera innegociable la readmissió de Dueñas i l'actitud solidària dels 7 companys restants a no acceptar cap acord amb exclusions de ningú ha provocat que des de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Badalona es tiri la tovallola.
Jaume Vives en el seu comunicat afirma que aquesta no entesa entre l'Escola i els revindicants "ha estat el nus del conflicte impossible de superar", que l'ha conduit a manifestar la seva voluntat d'interrompre "definitivament" les converses.

A la roda de premsa realitzada al migdia del 21 de febrer, Vives, acompanyat del gerent del Patronat de Música, Jordi Llorens, ha donat detalls dels serveis que oferien els docents en lluita: "4 en contractes de serveis i 4 becats, i entre 2 i 11 hores a la setmana". El regidor de Cultura ha instat als treballadors que han mantigut la protesta a que abandonin la seva actitud i els ha exhortat a que utilitzin tots els recursos que els ofereix l'estat de dret "si creuen que han estat vulnerats els seus drets laborals".


L'assemblea de treballadors de l'Escola i Conservatori
dòna l'esquena als vaguistes



Per la seva part, l'Assemblea de treballadors del patronat de Música, formada per professors i personal no docent del Conservatori i l'Escola de Música, reunits el passat dilluns 18 de febrer ha emés un comunicat on es critica el tancament dels vuit docents en vaga, considerat com "una interferència injustificada de l’activitat dels centres i de la seva plena dedicació pedagògica" provocant - a parer de l'assemblea de treballadors- que el conflicte de l’Escola de Música Moderna de Badalona arribi a assolir unes dimensions "que considerem perjudicials per a tota la comunitat educativa (professors, alumnes, pares i personal no docent)". Malgrat això, el col·lectiu de Pares d'Alumnes i bastants professionals han reafirmat el recolzament a aquests docents, que no els queda, ara, més remei que interposar una demanda laboral.


Les galtes d'en Vives i passotisme de la futura senadora


Igualment, en un acte de gran cinisme, el regidor titular de Cultura, Jaume Vives, després d'anunciar en el seu comunicat el trencament del diàleg amb els docents en lluita, "lamenta" el desenllaç d'aquesta situació, carregant les culpes als treballadors de tot perjudici sobre el normal funcionament de l'Escola, que aquesta mateixa tarda ha reiniciat les seves activitats docents.

És vergonyós que un càrrec electe dimiteixi de la seva obligació de conduir fins on faci falta un afer que li afecta directament en tant que responsable polític de l'Area que gestiona aquest equipament. I sentim vergonya absoluta de l'alcaldessa Maite Arqué, probablement futura senadora per la gràcia del PSC, presidenta del patronat de l'Escola, que no s'hagi atrevit a ni tant sols dir aquesta boca és meva en tot l'afer. El mateix Ajuntament, suposadament d'esquerres, ha quedat desqualificat en no saber trobar una solució fàcil per a tot el col·lectiu sense cap exclusió.
Uns treballadors que se'ls ha estat estafant anys, ara se'ls tracta amb tanta cruesa, mentre , això sí, d'altres amb el carnet polític de torn a la boca, reben augments de sou espectaculars i contractes molt beneficiosos. De jutjat de guàrdia.
Contacte i més informació: Profesincontrato.emb@gmail.com
www.myspace.com/profesincontratoemb


Foto: Web Ciudadana Bétulo. Docents en vaga i veïns i pares d'alumnes que els dònen suport realitzaren una manifestació pels carrers cèntrics de Badalona el passat 18 de febrer.