dimecres, 19 de desembre del 2007

Casquete treu de l'armari la seva passió poètica

Badalona.- Doncs sí, l'omnipotent gerent de l'empresa de transport Tusgsal, president del CF Badalona i home fort a l'ombra(que posa i treu alcaldes) del PSC a Badalona, Fermín Casquete, ens ha descobert la seva vena poètica -afirma escriure poesia des de 1973- i ha publicat el seu primer llibre que es titula "A la libertad", presentat a primers de desembre a la Carpa Titus (tot un escenari d'allò més poètic).
El llibre en qüestió és un recull d'una seixantena de poemes que tenen el tema de la llibertat com a fil conductor. Els poemes han estat escrits entre l'any 1973 i el moment actual. Casquete afirma haver escrit més d'un miler de poesies entorn de temes com l'amistat i la solidaritat, aspectes que com tothom sap formen part del seu tarannà i la seva actuació econòmico i politica quotidiana. Ara, amb el seu primer llibre ha volgut recopilar aquelles que fan referència a la llibertat dels darrers temps del franquisme i la transició. Més endavant, Fermín Casquete ja ha amenaçat de treure al mercat altres llibres monogràfics.
A l'acte de presentació del llibre va assistir l'actual regidora a l'oposició Asun García (ICV-EUiA), amb el suport de la ex regidora i consellera de Cultura Caterina Mieras (PSC) . Josep Mª Socias, el darrer alcalde franquista de Barcelona, va presentar l'acte. La presentació va servir de baròmetre del grau de "peloteo" a la ciutat.
L' obra d'aquest nou poeta del poble, segons relata el propi autor, s'hi pot veure una evolució en la que es posa de manifest una falta de llibertat al món: «La llibertat real, aquella a la qual tot ésser humà aspira, no existeix», emfatitza. I responsabilitza «als poderosos que estan forjant aquest món on et situen enmig d'un desert amb un càntir d'aigua». No sabem, però, si a aquesta manca de llibertat que al·ludeix Casquete i als "poderosos" que fa esment s'hi veu reflectit ell mateix; aquesta mena d'home gris, cervell orgànic i empresari del selecte club de la maquinària econòmico-politica anomenada PSC que a cops de martell, amb el pes dels diners i el control de l'aparell es l'amo de mitja ciutat. I de l'altra mitja encara no, però està per la feina. I si no que s'ho diguin a Maite Arqué que de ben segur té el llibre a la calaixera de nit. El llibre s'acompanya d'un CD amb deu poemes.


Rumors de dimissió

L'acte va servir d'escenari per estendre els rumors de dimissió degut al seu creixent desprestigi i per la corrupcció urbanística que empantanaga la seva política de Maite Arqué, a més de la més que probable "destrossa" electoral del PSC el proper mes de març a Badalona. El que podria aprofitar Fermín Casquete per encapçalar la seva candidatura a la propera contesa municipal, al 2011. De moment, els homes de Casquete ja han pres el poder a la Federació d'Associacions de Veïns de Badalona (FAVB) "per a major glòria" de les seves conquestes polítiques a les que es poden definir de qualsevol manera, menys de poètiques.