dimecres, 19 de gener del 2022

Plataforma "Salvem el Barri Antic " de Sta. Coloma Gramenet

COMUNICAT 15/1/2022 - Des de la Plataforma Salvem el Barri Antic us escrivim per tal d’informar-vos dels canvis recents en relació al PERI Santa Coloma Vella II i del que la Plataforma ha previst fer a partir d’ara. També us volem convidar-vos a sumar-vos a les reunions o a seguir-nos, si no ho feu, a les xarxes, al twitter @sosciutatvellla .

En data 11 de novembre de 2021 vam rebre comunicat de l’Ajuntament que instava a desallotjar les finques afectades per tal de procedir al seu enderroc. En cas contrari, es procediria al desnonament per via administrativa segons signava el secretari municipal. Aquest correu el van rebre tot el veïnat afectat i entenem que va ser la manera d’informar-vos que ha decidit l’Ajuntament a la Plataforma. L’última reunió amb el govern municipal es va produir l’estiu de 2020 i des de llavors no s’ha tingut cap mena de contacte. Un dels principals motius d’aquest distanciament és, entre altres, la voluntat municipal d’eixamplar el carrer Josep Pedragosa Banus (amb el conseqüent enderroc de totes les cases antigues) per tal de construir-hi blocs de més de quatre plantes.

Com sabeu, el passat mes de de desembre, el govern municipal ha iniciat diverses actuacions en el barri Centre de les qual desconeixem quina és la seva finalitat però no en som gens optimistes:

· L’enderroc del Poliesportiu Vell necessari, però i ara què?

· La falsa pacificació en els carrers Rafael Casanova/Major

· La intervenció en Can Pata

 El proppassat 13 de gener, la web del Mirall publicava que la immobiliària Culmia, lligada al fons voltor oaktree que és l’actual propietari de la zona, havia trencat negociacions amb l’ajuntament i decidit fer el pirulí de més de 13 plantes. Recordareu que, fa més d’un any, el govern municipal informava triomfalment de les seves negociacions per tal d’aconseguir que no es construir un gratacels a la Plaça de la Vila gràcies a una permuta de terrenys.

Sens dubte que la situació és preocupant i haurem de sumar esforços de tothom per tal de revertir el que pot suposar la pèrdua irremeiable del nucli antic de la ciutat. Dir-vos que des de la Plataforma es vol avançar en:

· Fer al·legacions en aquestes modificacions del PERI encobertes.

· Dur accions de sensibilització i informació a la ciutadania. Sabem que bona part del veïnat no veu en bons ulls l’edificació del gratacels i és ben probable que no en sigui coneixedor. Tampoc és conscient del que implica el projecte.

· Seguir treballant perquè el barri tingui més zones verdes i equipaments amb finalitats socials, i no es massifiqui.

· Aconseguir que el govern municipal posi en marxa un procés participatiu en la modificació del PERI.

· Implicar el veïnat en els projectes que es promoguin al barri.

També els veïnat afectat per l’enderroc està treballant per revertir aquesta situació.

La percepció és que hem tornat al punt de partida, la del 30 de maig de 2018, quan vam aturar “in extremis” l’enderroc de l’Estudi Nou. Us animem de nou a sumar-vos-hi per revertir definitivament aquesta situació.