divendres, 27 de març del 2020

El Consell per la República posa en marxa el Fons Republicà d’Acció Solidària


El Consell per la República i la xarxa de Consells Locals a l’interior del país, volem col·laborar a impulsar les xarxes comunitàries de suport mutu que estan sorgint arreu del territori per lluitar contra el coronavirus i els seus efectes sanitaris, socials i econòmics.
Responent a la demanda del sector sanitari i de la població per manca de material sanitari com mascaretes, bates quirúrgiques, entre d’altres, són diversos els Consells Locals que ja s’estan activant des de fa setmanes per a ajudar a cobrir les mancances d’aquests materials que es puguin donar en els nostres pobles i ciutats.
Aquest ha estat l’origen del pla d’Acció Social Republicana pel qual ens hem sumat a les diferents iniciatives solidàries engegades per fundacions, ajuntaments, associacions, etc… i ara mateix, des dels Consells Locals ens hem organitzat en xarxa i estem ja treballant en dues línies principals:
Comptant amb l’assessorament d’experts del món sanitari i seguint les seves instruccions, s’ha engegat la fabricació de mascaretes per a ús sanitari fabricades amb teixit barrera Fanotex®. Aquest material és un teixit tècnic que permet un ús individual i resisteix fins a 80 rentades a 60 graus. Es fabrica a casa nostra i és reutilitzable, amb les avantatges logístiques, mediambientals, de proximitat i econòmiques que això significa. El Consell Local de Sabadell està liderant la fabricació de 20.000 mascaretes que després seran repartides pels centres sanitaris a través dels Consells Locals de tot el territori, que prèviament han fet un inventari de les necessitats dels centres als seus pobles i ciutats.


Els Consells Locals han creat una xarxa de fabricació domèstica de mascaretes, bates i altres materials que poden ser necessaris tant per a ús domèstic com sanitari. Comptem amb centenars de voluntaris membres dels Consells Locals que reparteixen els materials, tallen patrons, cusen les peces i distribueixen el producte sanitari o d’ús domèstic seguint les necessitats que s’han inventariat i en col·laboració amb altres entitats i institucions que estan treballant sense parar per abastir la ciutadania de Catalunya.

Per a poder donar impuls a aquestes iniciatives, i a les que vindran, i en el marc del pla d’Acció Social Republicana, el Consell per la República ha creat un Fons Republicà d’Acció Solidària on pots fer aportacions econòmiques tots aquells que ho desitjeu. Aquest Fons anirà íntegrament destinat a combatre el coronavirus a través de les accions que us hem descrit.



Per a la màxima transparència, publicarem periòdicament la xifra recaptada i serà un comitè de gestió del Fons qui farà la distribució dels recursos entre les diferents iniciatives solidàries promogudes des dels Consells Locals.

Si tu també vols ser part activa d’aquesta xarxa solidària, contacta amb el teu Consell Local més proper a través del següent enllaç on hi trobaràs els que ja s’han constituït: https://consellrepublica.cat/consells-locals/#mapa o escriu-nos aconsellsocals@consellrepublica.cat.