dilluns, 23 de desembre del 2019

25 músics catalans graven una nadala pels presos polítics


enderrock.cat Avui s'ha presentat el videoclip de "Nadala contra la repressió", amb la participació d'Àlex Perez, Alicia Rey (Sense Sal), Carla Gordo i Pau Mas (Bemba Saoco), Amadeu Casas, Àngel Armenteros (La Banda del Panda), Gemma Humet, Guillem Solé (Buhos), Xènia Costa (Koalanú), Jordi Ginesta, Jordi Montañez, Josep Bordes i Maria Cruz (Pepet i Marieta),Mabel Flores, Marc Riera (Doctor Prats), Pol Fuentes, Xavi Ciurans (Gertrudis),Martina Tresserra, Pau Angelats i Pau Foraster(Cuits) i Paula Giberga (La Folie).
Vint-i-cinc músics d’arreu de Catalunya s’han unit per reinterpretar dues nadales populars ("El noi de la mare" i "Santa Nit") i dedicar-les als presos polítics. Entre tots ells han arranjat aquest medley nadalenc amb una nova lletra creada especialment per a l’ocasió, confeccionant un tema que acompanyarà els líders independentistes empresonats en aquestes dates assenyalades, que hauran de passar lluny de familiars i amics. De l’esforç i la creativitat de tots aquests artistes neix la "Nadala contra la repressió", que s’emetrà el 25 de desembre durant la segona edició de Nadal a la presó, un programa especial fet per periodistes i tècnics voluntaris que sonarà a les ràdios municipals catalanes i que es podrà sentir des de les presons de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses.

La "Nadala contra la repressió" és una iniciativa del col·lectiu Músics contra la Repressió. Els arranjaments son de Josep Bordes, que a més signa la lletra al costat de Jordi Ginesta, Pol Fuentes i Laura Duran.