En els 100 anys de la creació de la Mancomunitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i el Museu d’Història de Catalunya commemoren en aquesta exposició la seva vessant més cultural i pedagògica que va transformar la societat catalana.
Un recorregut de 300 anys d’història que ens explica com des de l’endemà de la desfeta, l’11 de setembre de 1714, la societat va anar construint una memòria que ha esdevingut la Diada Nacional de Catalunya.
Presentació de llibre. Dimecres 19 de març a les 19.30 h
El Museu i l'Editorial Barcanova apropem la Història als joves i als professionals de l'educació amb una nova Història de Catalunya per a joves. Una eina divulgativa pensada i escrita per a joves entre 10 i 14 anys.
Auditori del Museu. Dimecres 26 de març a les 19.30 h
La mostra 300 onzes de setembre ens explica els primers 300 onzes de setembre. Però, què passarà aquest 2014? Reflexionen en aquesta taula rodona, Miquel Calçada, Muriel Casals i Carme Forcadell.
Llibreria del Museu. Dimarts 18 de març a les 19 h
En l’aniversari de l’inici de la Primera Guerra Mundial, s’edita 12.000! que ens parla de la presència de milers de soldats catalans a la Gran Guerra. Conversem amb els seus autors en la que és la presentació oficial a Barcelona.
ALHORA és un mitjà de comunicació nascut el 1990 com a revista quinzenal del Barcelonès Nord, editat pel Taller de Comunicació i Debat, AC. Una publicació nascuda per a reflectir les lluites del carrer i denunciar el poder absolut i la (des)raó dels governants que solen viure d'esquena als interessos ciutadans. Després va consolidar-se com a mensual i durant més d'una dècada, ALHORA va sortir puntualment al carrer per no faltar a la seva cita periòdica amb els seus subscriptors i lectors. A finals de 2004 deixem la publicació impresa i esdevenim una revista electrònica. Per raons de disponibilitat d'una part de l'equip editor i per una major eficàcia hem renovat el nostre equip de redactors i hem convertit la publicació en un bloc. A més, darrerament, la nostra web ha patit seriosos bombardejos informàtics i sabotatges. Però continuem vius i amb ganes de fer la guitza a qui s'ho mereixi. Agraïm la fidelitat de molts lectors i col·laboradors i també dels sabotejadors per la seva insistència. Ells són el pols que bat a les nostres venes i el nostre oxígen. Que sàpiguen que els hi pensem donar feina, molta feina. Des d'aquí els enviem un petó i una abraçada ben grosses.