divendres, 11 de gener del 2008

L'Ajuntament multa a Gent de Gramenet amb més de quatre mil euros per penjar cartells

Santa Coloma.- La formació Gent de Gramenet ha estat castigada per penjar cartells amb més de vint multes, per un valor de 4.200 euros. Es dóna el cas de què moltes d’aquestes multes estan imposades per penjar algun cartell a la façana pròpia o als balcons de les cases particulars d’alguns militants que viuen en barris, com els de Serra de Marina i Can Calvet, on no existeix un sol lloc públic per penjar cartells. De moment, Gent de Gramenet ha interposat recurs per totes les multes i també ha iniciat una sèrie d’entrevistes amb responsables de l’Ajuntament per tal de protestar i exigir un tracte equànime per a tothom. La primera entrevista fou amb el Defensor del Ciutadà, Fernando Oteros.
Gent manifesta que sempre han estat curosos a l’hora de penjar cartells i banderoles durant la precampanya i campanya electoral. Dos dies després de les eleccions, van muntar un dispositiu humà per retirar totes les pancartes i banderoles que teníem instal·lades en els llocs on tenien permís, permís sempre demanat per escrit.
Per això considera que l’Ajuntament és arbitrari a l’hora de multar i remarca que "El mètode que empra no és equitatiu. Mentre es permet i no es multen empreses comercials i d’espectacles que pengen cartells a llocs d’ús exclusiu per a entitats, a Gent de Gramenet no se li passa una". El cas és que ni el mateix Ajuntament respecta la normativa vigent, com mostren algunes de les imatges contemporànies a les multes publicades a El mirall.net (núm. 32).".

Gent de Gramenet exposa que a més de la falta de llocs per penjar cartells, el repartiment d’espais electorals va ser totalment desequilibrat, beneficiant de manera descarada els grans partits, especialment el PSC. "Durant la passada campanya, aquest partit, insatisfet amb els espais que tenia, es va permetre ‘comprar’ els fanals de carrers que no estaven destinats a propaganda electoral per poder col·locar més banderoles". Gent puntualitza que dels carrers que va comprar, la majoria eren els que havien estat recentment urbanitzats i inaugurats per l’Alcalde. Aleshores assenyala que "evidentment, amb aquesta política acaparadora i abusiva, moviments humils com el nostre, que no compten amb els recursos milionaris dels grans partits, no hi tenen res a fer".

Una mesura dissuassòria per coaccionar i fer callar veus discordants


Pel que fa a les multes, considera que l’estratègia de l’Ajuntament de fer callar qui discrepa no donarà resultat. Gent arribarà fins on sigui necessari perquè aquestes multes siguin retirades i perquè aquesta actitud arbitrària i prepotent no es torni a repetir amb cap altre moviment ciutadà, que lluita dia rere dia d’una manera legítima amb els seus propis i escassos recursos per una ciutat millor.

Fotomuntatge: Gent de Gramenet