dilluns, 2 de març del 2009

Badalona: amenazas al Cordinador del Districte 6º

Badalona - El cordinador del Districte 6 (que inclou Sant Roc, Artigas, Congrés i El Remei) i també president de l’Associació de Veïns de Sant Roc, Diego Justicia, va aixecar-se divendres amb la sorpresa de veure el seu cotxe particular calcinat. Justicia, però, comença a acostumar-se a aquesta situació després que fa uns dies la seva motocicleta aparegués destrossada. De fet, des de que desenvolupa la tasca de coordinador del districte, ha rebut a casa centenars d’amenaces de mort. Hi ha oberta una investigació policial i, de moment, s’apunta com a sospitosos “un grup d’incívics” segons va explicar el propi Justicia i el regidor del districte, el convergent Ferran Falcó.
El membre de l’associació de veïns de Sant Roc, Enrique Lara, ho feia públic a la tertúlia de Ràdio Ciutat de Badalona i ho relacionava amb la feina que fa Justicia per eradicar el negoci de la droga al barri: “en el cercle de la droga – deia Lara – corre que caldria apallissar Diego Justicia”. El mateix Justicia, però, no té intencions d’abandonar: “Estic fent una bona feina i intentaré seguir fent el mateix” i explicava a la ràdio que ja té diverses denúncies fetes a la Policia Nacional per amenaces als seus fills.
Falcó, que també exerceix de Primer Tinent d’Alcalde, va intervenir a la ràdio per condemnar l’agressió i donava ple suport a la tasca del seu coordinador: “continuarà fent la seva feina i tindrà la Guàrdia Urbana al darrere”. També l’exalcalde, Joan Blanch, va mostrar el seu suport a Justicia, a qui compta entre els seus amics, i va qualificar el fet d’”atemptat” i va instar Falcó a portar els culpables davant la justícia. L’Associació de Veïns de Sant Roc ha emès un comunicat per solidaritzar-se amb el seu president i demana que totes les forces polítiques expressin públicament la seva repulsa a les amenaces sofertes per Justicia.
c. Tornero