dilluns, 24 de juny del 2013

El Parlament de Catalunya acull l’acte d’homenatge que la Fundació Andreu Nin fa a qui fou dirigent del POUM i conseller de Justícia de la Generalitat Republicana



Aquests dilluns 17 de juny, a les 18 hores, el Parlament de Catalunya acull l’acte d’homenatge que la Fundació Andreu Nin fa a qui fou secretari general del POUM i conseller de Justícia de la Generalitat Republicana.

Andreu Nin fou un destacat polític i el teòric marxista català més brillant de l'època. Fou fundador del Consell d’Economia de Catalunya, secretari general de la CNT i de la Internacional Sindical Roja, regidor de la ciutat de Moscou i secretari polític del POUM i conseller de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Arran dels “fets de maig” de 1937, el POUM va ser il·legalitat i el 16 de juny, juntament amb altres dirigents, va ser detingut i assassinat en el marc de les purgues stalinistes.

L’acte estarà presidit per la M. Hble. Presidenta del Parlament, Núria de Gispert i la Presidenta de la Fundació Andreu Nin, Teresa Carbonell, i comptarà amb la participació del Conseller de Cultura, Ferran Mascarell i l’historiador Pelai Pagès, el qual farà la Conferència: “Andreu Nin, una vida al servei de l’emancipació social i nacional”

Així mateix destacats dirigents de diverses organitzacions socials, polítiques i sindicals, han estat convidats a intervenir per la Fundació Andreu Nin al voltant de la figura d’Andreu Nin i el POUM: Oriol Amorós (ERC), Maurici Lucena (PSC), Joan Herrera (ICV-EUiA), Quim Arrufat (CUP), Joan Carles Gallego (CC.OO.), Josep Ma. Alvarez (UGT), Emili Cortavitarte (CGT), Joan Josep Nuet (PCC), Alfred Clemente (PSUC Viu), Francesc Matas (POR), Andreu Coll (Revolta Global), J. Lluís del Alcázar (Lluita Internacionalista) i Joel Sans (En Lluita).

L’acte, que serà conduit per Arnal Ballester, premi nacional d’Il·lustració, el clourà Ilm. Sr. Martí Carnicer, Alcalde d’El Vendrell, vila natal d’Andreu Nin

Prèviament, a les 17h, la presidenta de la Fundació Andreu Nin lliurarà un quadre d’Andreu Nin al secretari quart de la mesa i diputat d’ICV-EUiA, David Companyon, el qual serà penjat en el seu despatx.


Nin, 76 años y un día
Articulo de El Público.es
http://www.publico.es/457390/nin-76-anos-y-un-dia