dijous, 2 de maig del 2013

Badalona: Festes de maig 2013

AYUNTAMENT DE BADALONA - El pregó del presentador de ràdio i televisió Justo Molinero demà divendres dia 3 de maig, a les 19 hores, a la plaça de la Vila, donarà el tret de sortida de les Festes de Maig de Badalona 2013. La intervenció de Justo Molinero anirà seguida de diversos actes de cultura popular i tradicional catalana, com el Ball de l’Àliga, o els onze trons de Sant Anastasi. La festa a la plaça de la Vila acabarà amb l’actuació del grup Divinas.
La mateixa nit de divendres comptarà amb una novetat: La Nit del Mono, organitzada per la Comissió de Festes de Badalona, una cercavila nocturna i festiva que recorrerà alguns carrers de la ciutat. Divendres serà també nit de concerts ja que l’artista badaloní Miguel Poveda oferirà el seu únic concert d’aquest any a Catalunya, al Palau Municipal d’Esports, a partir de les 22 hores. El Teatre Principal, per altra banda, acollirà un concert de tres formacions badalonines: Difícil Equilibrio, David Ros i La Tita Merche.
Dissabte 4 de maig s’iniciarà la jornada a les 10 del matí amb la XXVII Trobada de Puntaires que se celebra a la Rambla. A les 12 del migdia, partint de la Rambla, s’inicia la Cercavila Petita que acabarà a la plaça de la Vila. A la tarda, a partir de les 17 hores, la plaça de la Vila i la plaça de la Plana seran els escenaris de Badagegants 2013, amb trobada, mostra, passejada i balls de gegants. També es podrà participar dissabte a la tarda a l’ofrena d’ous a les clarisses, per sol·licitar a les monges que dediquin les seves pregàries a protegir Badalona. Se surt de l’església de Santa Maria a les 18 hores. El muntatge teatral Forever Young es podrà veure dissabte, en sessions de tarda i nit al Teatre Zorrilla.
I la mateixa nit de dissabte, a les 22 hores, el Palau Municipal d’Esports torna a acollir un altre concert multitudinari d’un artista badaloní, el dj, productor i cantant Juan Magán. En el marc de les Festes de Maig, cal recordar que la nit de dissabte dia 4 tindrà lloc la 1a Badalona Shopping Night, un esdeveniment organitzat per BadaCentre i Centre Comerç Badalona, amb la col·laboració de l’Ajuntament, en que nombroses botigues del centre de la ciutat obriran les seves portes fins a la mitjanit amb la celebració d’activitats culturals i gastronòmiques.
La Festa del Badiu, un dels actes més tradicionals vinculats a les Festes de Maig, se celebrarà durant tot el diumenge dia 5 al parc de Can Solei. El matí de diumenge, a partir de les 11.30 hores, es pot assistir a la Diada Trabucaire a la plaça de Font i Cussó. I a la tarda, a les 19 hores, a la plaça de la Plana, tindrà lloc la Mostra de Dansa.
Més informació a www.badalona.cat

Festa Major Alternativa
http://www.badanotis.com/noticia.php?n=3898