dimecres, 20 de març del 2013

Documental sobre Jordi Dauder


Capitanes sin medallas  3. Jordi Dauder y la revolución pendiente"Jordi Dauder, la revolució pendent", aquest és el títol del nou documental sobre la vida i pensament de l'actor i escriptor badaloni, Jordi Dauder. La cinta és sens dubte un viatge per la biografia d'un home compromès amb la seva època i amb la societat. Segons el seu pensament, "tots tenim compromís polític...".
El treball parteix d'una entrevista que en Dauder va realitzar el 24 de maig de 2011, tan sols uns mesos abans de morir amb 73 anys.
Aquest llargmetratge es pot veure a Madrid a la Sala Azcona de la Cinateca, els dies 14, 15 i 22 de març i el 5 i 12 d'abril.
Antoni Verdaguer, director de la cinta, explica que les reflexions d'aquest documental, "emmirallen una generació amb bastant desencís". El seu exili, la seva personalitat revolucionària, la seva professió... conviuen al documental amb fets històrics i també amb entrevistes fetes per amics seus com ara els també actors Juan Diego Botto i Pepe Viyuela.
No es preveia a un principi l'estrena de la pel·lícula, però va tenir una gran acollida l'any 2012 a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de LLeida, i també va rebre el Premi al Millor Documental dels Premis Gaudí de l'Acadèmia de Cinema Català.
Segons Ramón Térmens, productor de JORDI DAUDER, LA REVOLUCIÓ PENDENT, "seria molt interessant que arribara a les escoles i institurs com a part dels temes de memòria històrica i Guerra Civil".