divendres, 13 d’abril de 2012

L'AEP condemna la presó preventiva als 2 estudiants de BadalonaCOMUNICAT - El passat dijous 29 de març, durant les accions organitzades pels piquets de la vaga general a Zona Universitària, els Mossos d’Esquadra van detenir dos estudiants, l’Isma i el Dani, membres de l’AEP – Associació d’Estudiants Progressistes. En total, més d’una trentena de persones van ser detingudes durant el matí del 29 i traslladades a la Comissaria de les Corts.
Un grup força nombrós de familiars i amics es va concentrar a la Ciutat de la Justícia a l’espera de la seva sortida, per a acollir-los i mostrar el seu suport ja que tot apuntava que després de declarar serien posats en llibertat. Malauradament, a les 22h els advocats van comunicar que el Ministerio Fiscal sol·licitava presó preventiva per a tots els detinguts i a les 23h ens confirmaven que finalment l’Isma i el Dani serien traslladats a diferents centres penitenciaris sota dictamen de presó preventiva provisional i sense fiança.
Els delictes que se’ls imputen són de desordres públics, danys a béns públics i atemptat als agents de l’autoritat entre d’altres, i les motivacions al·legades en l’auto per imposar-los presó preventiva són el d’assegurar la seva disponibilitat al tribunal i el suposat perill de reincidència.
MAIL: aep@aep.cat // TWITTER #prourepressio /


/     
Concentració el 14 d'abril contra les retallades als drets i llibertats civils


Des de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) s'ha convocat una concentració el 14 d'abril a la Plaça Catalunya de Barcelona sota el següent manifest que els qui defensem la llibertat del Dani i l'Isma compartim plenament:
"Considerem que aquestes mesures no només seran ineficaces per atallar les situacions de violència que es donen a la nostra ciutat, sinó que la seva implementació suposarà un atemptat directe als drets i llibertats civils tan costosament guanyats després de 40 anys de dictadura. Seguretat i llibertat no són dues realitats contraposades, sinó les dos cares d’una mateixa moneda." Diu al seu manifest la FAVB.
http://retalladesllibertatscivils.wordpress.com/