dimecres, 4 d’abril del 2012

29M: 36 manifestants detingudes a Barcelona - 2 a Badalona - i 45 en el conjunt de Catalunya

Arrel de l’ús massiu de pilotes de goma per part dels mossos d’esquadra 15 persones han pateixen politraumatismes i han estat ateses a l’Hospital del Mar. Un globus ocular destrossat per una bala de goma i una melsa reventada per un cop de peu són algunes de les lesions més greus.

AGÈNCIA 29 - A Barcelona ciutat han estat detingudes 38 persones per participar a les mobilitzacions contra la vaga general. Al conjunt de Catalunya aquesta xifra s’eleva fins a les 45, a les que cal sumar les dues de Ses Illes. A l’Estat espanyol també hi ha hagut detencions a Madrid i Andalusia. El balanç de persones ferides també és greu: 15 politraumatismes diagnosticats a l’Hospital del Mar, un impacte directe d’una bala de goma al globus ocular i una greu lesió a la melsa com a conseqüència d’un cop de peu d’un agent antiavalot. Es desconeix el nombre de persones ferides a d’altres centres hospitalaris. Per primer cop des del seu desplegament a Catalunya els mossos d’esquadra han fet un ús massiu de gasos lacrimògens al centre de la ciutat de Barcelona.
   Al llarg de la nit i matinada s’han produït diverses situacions de tensió entre els piquets i agents policials, en la majoria de casos de paisà. S’han produït cinc detencions. La primera a les dues de la matinada a Nou Barris (Barcelona), un home de 50 anys ha estat conduït fins a comissaria i després ha quedat en llibertat sota l’acusació d’haver siliconat un establiment comercial. Poc abans de les tres de la matinada, un jove ha estat detingut per agents de paisà a l’avinguda Alfons X del districte de Gràcia de Barcelona. A Santa Coloma de Gramenet, un noi ha estat detingut per la policia local, però ha quedat en llibertat poc després de les tres de la matinada. La quarta detenció s’ha produït a Mataró, on un jove ha estat emmanillat i traslladat a comissaria. A l’avinguda Andorra de Tarragona s’ha viscut el cinquè episodi repressiu. Després han vingut les tres detencions de Badalona, sota l’acusació de desobediència a l’autoritat, dues a Sabadell i tot un seguit de detencions a Barcelona, en especial als entorns del passeig de Gràcia, plaça Urquinaona, plaça Catalunya, Rambla del Raval, i altres punts del centre de la ciutat, tant per part de Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana. Dues de les persones detingudes són menors.
En aquest sentit, cal recordar que un equip legal de juristes coordinat a través del telèfon 689 819 905 dóna assistència legal a les persones detingudes durant la vaga general a Barcelona.
http://29-s.net/-videos-
http://coordinadoralaboral15m.wordpress.com/?ref=spelling
http://29-s.net/