diumenge, 11 de desembre del 2011

Manifestacions del 15M el 13 i 14 de desembre: Aturem l'Audiència' en suport als encausats del 15J

BARCELONA -Sota el simbòlic "Aturem l'Audiència ', els dies 13 i 14 de desembre es realitzaran accions de suport als imputats amb la intenció de demostrar als polítics i als jutges el rebuig a la política d'assetjament que estan duent a terme contra algunes de les milers de persones que protestaven pacíficament contra les mesures de retallades pressupostàries aprovades pel Parlament de Catalunya.
  Les persones encausades pel 15J han estat acusades d'impedir mitjançant força, violència o intimidació" l'entrada dels parlamentaris catalans (article 498 del Codi Penal espanyol) que comporta una pena de 3 a 5 anys de presó, arran d'una denúncia interposada pel sindicat ultradretà Manos Limpias. Es tracta d'una acusació desproporcionada en tant que implica l'acusació d'un atac a les institucions democràtiques, les quals no van ser atacades, sinó que els actes van ser una expressió de descontentament social per les retallades, els quals si que són un atac clar a la democràcia social i política conquerida al llarg del segle XX. Les retallades situen al Parlament al servei dels mercats financers, reduint els serveis socials de tota la ciutadania, quan cap partit amb representació parlamentària incloïa aquestes mesures en el seu programa electoral. Per tant, per poder tenir legitimitat política haurien d'haver estat aprovades mitjançant referèndum.
  El procés judicial segueix el seu curs. Actualment, hi ha tres recursos interposats a la causa perquè no s'acceptin les imatges ni les gravacions com a prova, la retirada de les compareixences apud acta (és a dir, no haver d'acudir periòdicament al jutjat per signar) i el trasllat de la causa a l'Audiència Provincial de Catalunya.
Les últimes accions repressives dels cossos policials contra el moviment 15M també han tingut com a conseqüència multes a més de 200 persones, per un import que va dels 200 als 750 €, amb acusacions absurdes, com una multa de 750 € a un ciutadà que va utilitzar un megàfon denunciant la pujada de sou de l'alcalde i una altra multa a una altra persona que va realitzar una pintada en el seu propi local.
  Les ciutadanes i ciutadans segueixen esperant respostes concretes al malestar expressat per centenars de milers de persones, més enllà de la repressió i la violència.Les causes de la indignació i les mobilitzacions ciutadanes no són un problema d'ordre públic, sinó que plantegen un canvi polític, de manera que les solucions a les demandes han de ser d'ordre polític i no d'ordre públic... Davant la criminalització, la ciutadania segueix reiterant: "Jo també era al Parlament, i ho tornaria a fer".

Ens sobren els motius per a prendre el carrer un cop més:
13 de desembre 19:30h.: Pl. Catalunya. Manifestació en solidaritat amb els encausats del Parlament i contra la repressió al moviment 15M. Recorregut: Pl. Catalunya, Fontanella, Via Laietana, Marquès d’Argentera, Pg. Picasso i Pg. Lluís Companys.
14 de desembre 07:30h.: Arc de Triomf.  Aturem l'Audiència Provincial de Barcelona. Perquè ja hem passat de la indignació a l'acció. Perquè juntes ho podem tot!
http://15mlliure.org/