divendres, 10 d’octubre del 2008

Web de la família de l'actriu Margarida Xirgu

Badalona - La família de l'actriu Margarida Xirgu, ha creat una web amb la biografia d'aquesta gran musa lorquiana, actriu i directora de teatre a Iberoamerica.
A la web trobem dades sobre la vida i obra de l'actriu, la seva relació amb Lorca i la República, l'exili, fotos i curiositats. Enguany s'ha celebrat el 120 aniversari del seu naixement (1888-2008) i alhora, el 75è aniversari del Festival de Teatre Clàssic de Mérida, que l'actriu va impulsar. Entre d'altres homenatges i celebracions, es va inaugurar una escultura de l'actriu a la ciutat. Altres ciutats s'han sumat a aquesta celebració realizant actes sobre l'actriu. A Almería, s'han portat a terme una sèrie de conferències a càrrec de la nostra col·laboradora, Mª José S. Gázquez, destacant l'obra de Bodas de Sangre de Lorca, degut a que el Cortijo del Fraile, es troba al Parc del Cabo de Gata-Níjar, lloc on es va desenvolupar la popular tragedia.
Gran part del món cultural badaloní, encara no s'explica, com un govern on el regidor de cultura és d'Esquerra Republicana, no s'ha afegit als actes de l'any Xirgu, tenint en compte que l'actriu va viure a Badalona, igual que la seva família.
http://www.margaritaxirgu.es/

Ha mort el bisbe Joan Carrera

Badalona- Joan Carrera, bisbe auxiliar de la diòcesi de Barcelona va ser ingressat el 19 de setembre a l'hospital de la Vall d'Hebron després de patir una hemorràgia cerebral i va morir el dia 3 d'octubre de 2008 a l'edat de 78 anys. Mossén Carrera, tenia la seva residència habitual a un pis del barri de Bufalà de Badalona. ( Va col·laborar puntualment a l'inici de la revista Alhora, de la que sempre va ser subcriptor). Era el bisbe de més edat en exercici tot i haver superat els 75 anys la seva renúncia encara no li havia estat acceptada.
Breus apunts biogràfics:Va néixer a Cornellà de Llobregat el 12 de maig de 1930.
Va ser ordenat sacerdot l'11 de juliol de 1954.Va ser destinat a la parròquia de Llefià durant els anys 60 on va entrar en contacte amb els moviments obrers i va cedir la parròquia per a un mitin de Marcelino Camacho (CCOO). En aquella època va conèixer a Jordi Pujol i li va sol·licitar fons per als serveis socials de la parròquia del barri de Llefià de Badalona, on va desenvolupar una gran opertura política i col·laboració amb grups de l'oposició d'esquerres; i també per editar llibres de caràcter cristià i progressista des de l'editorial Nova Terra que el propi mossén Carrera dirigia. A més a més va ser un destacat impulsor d'Unió Democràtica de Catalunya. Va ser nomenat bisbe auxiliar de la diòcesi de Barcelona el 16 de juny de 1991. El seu compromís social i el seu catalanisme progressista i democràtic li han valgut elogis de tots els sectors polítics i socials de Catalunya. L'any 1994 va escriure el llibre "Del postconcili al postprogressime" i la seva tasca ha estat fonamental en la redacció dels documents de la Diòcesi barcelonina en matèria de fe, l'esperança, llibertat, solidaritat i compromís cristià.
Els seu funeral serà celebrat pel cardenal arquebisbe de Barcelona Lluis Martínez Sistach a la Catedral de Barcelona