divendres, 7 de març del 2008

Les eleccions veuen com proliferen campanyes paral·leles a la comarca





Badalona.- Fa uns dies informavem d'una singular campanya que demana que es boicotegi la candidatura al Senat de l'alcaldessa de Badalona, la socialista Maite Arqué. "Al Senat: Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué" que es pot veure en varis murals de Badalona, octavetes repartides i una recent onada d' e-mails i sms que des de sectors afectats a expropiacions estan desenvolupant per tal que es pugui castigar a la nefasta politica de l'alcaldessa.

També hem tingut coneixement de la campanya que arreu de la comarca està desplegant el col·lectiu VIRUS. Aquesta campanya de denúncia política, però, es per demanar el VOT NUL, contra els politics corruptes que només els interessa apujar-se el sou , els partits controlats per la banca i el "vot clientel·lar" que ens porten a casa ja tancat en un sobre. VIRUS ha repartit milers de fulls i va organitzar dos colorides i alternatives cercaviles: una per La Rambla i la segona a Llefià, a prop de la Pl. Trafalgar.

La Plataforma Ciutadana "Salvem Dalt la Vila" ha editat uns cartells i promogut una campanya sota el rotund lema: "Ep polítics: Com voleu governar un país si NO sabeu gestionar un barri!". Com diu el refrany, clar i català. Més informació: http://www.salvemdaltlavila.com/



Denúncia


També ens ha arribat a la redacció la denúncia d'una dona del col·lectiu de Dones de Lloreda que vol denuciar a la Junta Electoral als responsables del Centre Civic Can Cabanyes i al Partit dels Socialistes. Fa uns dies aquesta dona, que vol mantenir l'anominat, té proves de que en les dependències del Centre s'hi emmagatzema abundant material propagandistic i electoral del PSC -plafons i cartells electorals de carrer, els que es penjen a les faroles-, pancartes, octavetes d'actes electorals, triptics de propaganda i fins i tot paperetes de vot del PSC al Senat i Congrés. Ja es indignant que en un centre Cívic es guardi aquest tipus de material donat que un centre Cívic és un lloc públic, de tots els badalonins i la propaganda que se la guardi a casa seva qui en sigui propietari. Ara bé, molt més greu seria comprovar en què s'utilitza aquesta propaganda que hauria de romandre a la seu del PSC, si no es per a fer des del mateix Centre prosel·litisme polític en favor d'una candidatura, dels socialistes en aquest cas. Més greu encara quan sabem que Can Cabanyes és un col·legi electoral, un centre de votació. I es pregunta la denunciant que feien aquelles paperetes del PSC i sobres de votació en caixes guardades darrere un traster....no serà que algú pretén d'omplir varis cops les urnes amb elles el proper diumenge. Sí, som uns malpensats...però bo seria de furgar el nas i preguntar.


Foto: reproducció del cartell de la campanya de Salvem Dalt la Vila que ha omplert aquests dies els carrers del Centre de Badalona i octavetes de les campanyes de "Ni un vot a la pocavergonya de Maite Arqué" i a favor d'un vot nul.