dijous, 13 de març del 2008

Arqué fa les maletes el 3 d'abril

Badalona.- L'alcaldessa socialista Maite Arqué ja ha anunciat que deixarà l'alcaldia el proper dijous 3 d'abril per anar-se'n a Madrid de senadora, com li ha manat el seu propi partit, que cansat de les dificultats per renovar la seva imatge a la ciutat ha decidit prescindir de la "Matriuska" un cop ha demostrat -en els passades eleccions municipals el PSC va obtenir els seus pitjors resultats- havent esgotat tots els seus "encants seductors" que ja no enganyen a ningú.

El comiat es farà a la sala de Plens de l'Ajuntament, a les 18 hores, en una sessió extraordinària en la que estem convençuts els regidors (tant del propi grup com de la resta) li retran vassallatge i no farem més que escoltar "excel·lències" i "virtuts" de l'alcaldessa que ara abandona el càrrec quan encara no fa un any que fou escollida de nou. Una alcaldessa que d'ençà que ocupà el càrrec ha accentuat el seu nepotisme i política agressiva envers els interesos dels ciutadans, jugant amb el favoritisme vers les grans empreses immobiliàries que durant el seu mandat han fet l'agost. Un Ajuntament, el de Badalona, que deixa amb una més gran dependència clientel·lar, augment desmesurat-en contra de les promeses electorals- de càrrecs polítics de confiança, uns socis de govern dòcils i còmplices i una opsosició acobardida i domesticada al seu servei. Fent un balanç objectiu, ha estat una alumne avantatjada del seu antecessor Joan Blanch. Però el partit l'ha fet fora, immers en una lluita interna pel poder entre les seves famílies internes des de fa massa temps.
Arqué no ha volgut esperar més temps, com s'havia especulat, i abans d'ocupar el seient de senadora deixarà l'alcaldia. La data del 3 d'abril no és casual. Es l'aniversari de les primeres eleccions municipals de la democràcia, ara fa 29 anys. En les que ella ja va concórrer i va aconseguir el seu seient de regidora. Trenta anys fa, doncs que està ficada i col·locada en l'administració i se'n va ara al Senat amb els 3000 euros mensuals de sou, més altres retribucions i dietes que no estan malament. A part de la seva jubilació que se'm duu prou sucosa.


L'excunyat succeeix a Arqué


El successor d'Arqué serà el seu ex cunyat i regidor d'Urbanisme i Primer secretari de l'agrupació socialista de Badalona, Jordi Serra, però serà entronitzat en una altra sessió del Ple Municipal. Encara cal que l'agrupació de Badalona del PSC es reuneixi per ratificar el nomenament que, no obstant, ja té l'aval i bendició de la direcció socialista del carrer Nicaragua. Arqué transfereix el seu càrrec a un familiar molt proper, a un del seu propi clan, al seu ex cunyat, l'ex cunyadíssim Jordi Serra, malgrat que en la darrera legislatura el llavors regidor d'Hisenda va passar-se a les files de Fermín Casquete, qui controla les finances i les bases del partit, el principal instigador per a desbancar a Arqué.

Els dies o setmanes que transcorrin entre la marxa d'Arqué i la presa definitiva de Serra, serà ocupat el càrrec de manera interina molt probablement pel Primer Tinent d' Alcalde, Ferran Falcó (CiU).

Segons ens arriba a la redacció s'estant formalitzant diverses convocatòries de diferents sectors ciutadans i d'afectats per les pèssimes politiques socials i d'expropiacions durant els darrers anys pels governs encapçalats per Maite Arqué. Per tal d'acomiadar-la "com es mereix" es preparen amb cacerolades a la Pl. de la Vila el proper 3 d'abril, mentre s'efectuï el comiat oficial a l'alcaldessa.