divendres, 15 de febrer del 2008

Professors de l'Escola de Música posen al descobert greus irregularitats de l'organisme municipal

Badalona.- A començaments d'any va saltar a la llum pública la greu situació d' "irregularitat" laboral en què es troben vuit professors de l'Escola de Música de Badalona, institució que depèn de l'organisme municipal del Patronat de la Música de Badalona. Els professors denunciants afirmen en un comunicat que estan cobrant en negre i que malgrat estar treballant en el centre fa vuit anys, encara no tenen cap contracte.
L'Ajuntament, en fer-se pública la notícia, va respondre de seguida que de cap manera podia admetre l'afirmació que algú depenent de l'administració municipal estigui cobrant en negre, com afirmen els docents. Malgrat que sí ha hagut de reconèixer que la seva situació laboral no està regularitzada i que no tenen cap contracte. Segons paraules de l'interventor de l'Ajuntament, Julián Álamo, "en qualsevol cas es tractaria de becaris o autònoms". La qual cosa ja és ben estranya que uns docents estiguin en situació de becaris durant vuit anys!, com va ressaltar el president del Grup Popular, Xavier García Albiol, en el Ple del passat mes de gener en una sessió plenària on el tema va ser tractat amb una certa tensió a l'ambient. Els mateixos professors afectats neguen rotundament que se'ls pugui considerar en cap circumstància com a treballadors autònoms.
El que és escandalós es que l'administració pública mantingui en una greu situació irregular a vuit treballadors seus, mentre d'altres, com determinats alts càrrecs municipals, càrrecs polítics i de confiança o molts contractes fets per clientel·lisme es troben en millors condicions laborals i econòmiques que aquests vuits docents, des de fa anys. No fa pas masses mesos, només iniciar.se la legislatura els politics mateixos i càrrecs de confiança es pujaren el sou un 10%, sent el seus uns dels sous públics més elevats.


Acomiadats els vuit docents que es troben tancats a les dependències de l'Escola


Els vuit treballadors de l'Escola de Música exigeixen la seva immediata regulatització laboral. En les darreres hores la crisi s'ha agreujat amb l'acomiadament de tots els treballadors afectats. Primer va ser un, Ismael Dueñas, per falta d'entesa amb la direcció de l'EMB. Posteriorment ho han estat tota la resta per no signar un document en que se'ls obligava a acceptar les condicions laborals que precisament estan denunciant. A més de Dueñas, la resta de treballadors són: Mariano Camarasa, Cristian Cantero, Toni Sánchez, Jesús Mayorga, Laia González, David Sanabria i Iñaki Arnal. Tots ells es troben tancats en mesura de protesta a les dependències de l'escola ubicades dins del Centre Cívic Dalt la Vila des del passat 13 de febrer.



Només es tracta d'uns pocs treballadors afirma Arqué amb prepotència


Des de que es mantenen tancats han mantingut dos reunions amb responsables de l'àrea de Cultura. Una amb Mateu Chalmeta, director d'Àrea i una segona amb Jaume Vives, regidor de Cultura i Chalmeta, tots dos d'ERC, amb qui mantingueren unes reunions molt tenses. Amdúes reunions han acabat sense cap acord, negant-se els treballadors a acceptar les condicions que els imposa el centre i que els responsables municipals semblen voler forçar. Així quedava trencat tot possible contacte entre els treballdors i l'administració quan no feia ni 48 hores d'iniciar-se la seva tancada. Per la seva part, els responsables municipals han aixecat un veritable mur de formigó sobre aquest tema i es neguen a fer declaracions públiques sobre aquesta situació. Només l'alcaldessa Maite Arqué ha sortit del pas amb unes declaracions, mostrant tot el seu suport al gerent del Patronat de Música, Jordi Llorens i a Quique Soriano, director de l'Escola. Arqué, com a presidenta del Patronat, es reserva per a més endavant fer alguna intervenció. I només per ara ha tingut dures paraules contra els docents afectats, recriminant la seva actuació i afirmant que "només es tracta d'un nombre mínim de professors", com si no anés amb ella la precària situació d'aquests treballadors.

Suport dels pares d'alumnes i la ciutadanía

Els docents tenen el suport explícit dels pares d'alumnes de l'Escola i de varis col·lectius ciutadans que estant mostrant la seva preocupació per la situació conforme s'està coneixent.

Els professors denunciants feren arribar la seva situació en el Ple municipal de gener i s'han reunit amb el Defensor del Ciutadà, Armand Soler, que ja ha demanat informació al Consistori.
  • Segueix la informació puntual d'aquesta situació laboral clicant aquí

Foto: EL PUNT/J.G. Els docents de l'EMB tancats a les seves dependències en protesta.