dijous, 28 de febrer del 2008

Els docents acomiadats de l'Escola de Música de Badalona reben el suport de diversos col·lectius en la manifestació organitzada el 2 de març

El passat 2 de març els professors de música de l'EMB acomiadats, convocaren una concentració musical a la Plça. St Jaume, de Barcelona, sota el lema: PELS DRETS LABORALS DELS PROFESSORS DE MÚSICA.
La protesta va aplegar unes 300 persones. La mobilització, que va mantenir en tot moment un festiu i reivindicatiu, es va convertir en un clam general del món de la música, amb la presència de diversos col·lectius.
Els vuit docents acomiadats reberen el suport entre d'altres col·lectius de La Unió de Músics de Catalunya (UMC), l'Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC), els sindicat USTEC, l'Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya, Urban Jazz, entitats de pares i mares d'alumnes, la Plataforma Sindical Unitaria i CCOO .
En la concentració hi van ser presents els professors que durant una setmana es van tancar a la seu de l'escola per reclamar, infructuosament, la seva readmissió al centre.

Reproduïm el comunicat de la convocatòria:

" Com és possible que avui en dia, en un país en què els drets laborals de qualsevol treballador són àmpliament reconeguts, els músics i els professors de música segueixin patint l’abús i la desprotecció legal? Massa sovint s’ha explotat l’aspecte vocacional de la nostra professió. Ha arribat el moment de dir prou i exigir el mateix tracte que qualsevol altre professional. Casos com el de Badalona, en què la direcció de l’Escola de Música, recolzada per l’Ajuntament, ha expulsat vuit professors que havien decidit reinvindicar els seus drets laborals, són paradigmàtics de la realitat que patim i del poc respecte que mereix la nostra important tasca. L’ensenyament musical és un aspecte fonamental en el desenvolupament i transmissió de la cultura. És imprescindible que els seus professionals gaudeixin d’una mínima garantia de seguretat per exercir la seva feina i en aquest sentit les administracions públiques no només haurien de vetllar perquè això es compleixi, sinó que haurien de ser-ne l’exemple.

Emplacem a tots aquells –professors, músics, amics, alumnes, melòmans, artistes, familiars- que vulguin ajudar a donar ressò a aquesta important acció que incidirà en un canvi favorable pel sector musical.


Foto: Manifestant el passat 2 de març a la Pl. Sant Jaume de Barcelona. web www.myspace.com/profesincontratoemb

Contacte i més informació: Profesincontrato.emb@gmail.com