dimecres, 16 de gener del 2008

El Maresme, onada especulativa contra el patrimoni històric

Arenys de Munt.- La Junta de govern de l' Ajuntament d'Arenys de Munt va concedir el passat 19 de novembre el permís necessari per començar l'enderroc de l'emblemàtica finca de Can Globus, composta per una excel·lent casa modernista i una antiga edificació pagesa del segle XIV.
Grups de veïns i de gent gran fan vigilància contínua al lloc per defensar el patrimoni.
Més informació: http://www.salvemcanglobus.org/ . També està en perill Ca l'Espàrrec que , no obstant, recentment s'ha decretat la suspensió cautelar de l'enderroc, mentre no es resolgui el recurs contenciós administratiu presentat per la CUP contra l'acord de la Junta de Govern quie n'autoritzava l'acció.

Canet de Mar.- L'Ajuntament ha proposat enderrocar l'antic teatre Odèon després d'un petit enfonsament.

Mataró.- L'Ajuntament pretén instal·lar El Corte Inglés a l'actual solar de Can Fàbregas i de Caralt. L'esmentada nau està catalogada com a patrimoni cultural per la Generalitat de Catalunya que ha advertit a l'Ajuntanment sobre la irregularitat d'una mesura com aquesta. I el Consistori pretén de saltar-se aquesta mesura, salvant alguns elemenst arquitectònics catalogats i traslladar-los i utilitzar-los per una altra equipament a una altra part de la ciutat. S'ha creat la Plataforma Salvem Can Fàbregas.

S'ha creat la Plataforma Salvem Montserrat. La plataforma s'ha creat contra un projecte industrial a l'Ajuntament de Collbató.
El manifest es pot consultar a:
Foto: Villa Josefa i Can Pepet, a Can Globus (Arenys de Munt)