dimarts, 6 de novembre del 2007

Ministeri d'Indústria tanca Santa Coloma Ràdio


Santa Coloma de Gramenet.- El passat 30 d'octubre el Ministeri d'Indús-tria, del qual n'és responsable l'ex alcalde de Barcelona Joan Clos, va atemptar contra la llibertat d'informació de les ones colomenques. L'alcalde Bartomeu Muñoz culpa a Justo Molinero (de Ràdio Tele Taxi) del tancament de SC Ràdio però aquest nega tenir-ne cap relació. D'entrada, lamentem una nova pèrdua d’un mitjà local de comunicació.
Santa Coloma Ràdio (95.2 FM) ha estat precintada pel Ministeri d' Indústria pocs dies després de la transmissió de l’entrevista a tres afectades per l’explosió de gas del Fondo, realitzada el 26 d'octubre al programa "Carrer, barri, ciutat" de SC Ràdio, conduit pel locutor Rafa Cano. Pot ser coincidència o fruit de la casualitat però la qüestió és que Santa Coloma de Gramenet ha perdut un altre mitjà de comunicació independent i lliure.
És alarmant comprovar com darrerament tots els mitjans que donen veu als ‘sense veu’ o no són el ressò de la veu única del Consistori se’n van en orris. Censura a l’Ateneu Popular Julia Romera, menyspreu fins a l’avorriment pel Fòrum Grama, denúncies al mensual El mirall.net i ara, Santa Coloma Ràdio. Algú ha decidit - tal com esmenta el grup Gent de Gramenet en una nota en què se solidaritza amb el mitjà tancat- que tot el que no sigui manipulació informativa, com la que practiquen els mitjans públics dirigits políticament i algunes revistes afins, ha de desaparèixer.
Gent de Gramenet, a través del seu web, ha denunciat que "La llibertat d’expressió a la nostra ciutat està en un moment de greu perill i tothom ha de sortir a defensar-la. Fonts ben informades ens han comunicat que l’alcalde, Bartomeu Muñoz, ha culpat el locutor Justo Molinero d’haver interposat una denúncia que ha provocat el tancament de l’emissora. Pel que sabem, Molinero nega rotundament tenir-hi cap relació. Ens solidaritzem amb tot l’equip de Santa Coloma Ràdio i posem a la seva disposició els nostres mitjans". Santa Coloma Ràdio segueix emetent alguns dels seus programes a través d'Internet.
Per a informació sobre els afectats de l'explosió del Fondo, clica aquí