dijous, 8 de novembre del 2007

Ferran Aisa presenta llibres i Javier Krahe actùa a Badalona

 Alhora i l'Associació de Joves La Mussara organitzen una xerrada sobre l'evolució del moviment obrer català fins el 1939

  A la xerrada hi participarà l' historiador llibertari Ferran Aisa , que presentarà les seves tres obres més recents sobre el moviment comunista, llibertari i marxista a Catalunya.
  La trilogia d'aquest autor es submergeix en l'evolució del moviment llibertari a casa nostra a principis del segle XX en contacte amb els sectors marxistes contraris a la disciplina de Moscou en la vivència de la revolució soviètica. La obra fa un repàs dels esdeveniments succeïts en aquest moviment entre la República i la Guerra Civil i de les vides de personatges històrics com Joaquín Maurín, Víctor Colomer o Andreu Nin.
  Els llibres d' Aisa també fan un repàs de l'experiència d' Organitzacions com la Federació Comunista Ibèrica, el Bloc Obrer i Camperol i el Partit Obrer d' Unificació marxista.
  La xerrada serà a local de La Mussara, al carrer Sant Joan de La Creu , a les vuit del vespre., aquest 8 de novembre de 2.007.

Javier Krahe a Badalona en motiu del Centenari de Solidaridad Obrera
  En motiu del centenari del periòdic "Solidaridad Obrera" (1907-2007), òrgan del sindicat anarcosindicalista Confederació Nacional del Treball (CNT), aquest sindicat ha organitzat un concert amb el cantautor Javier Krahe a Badalona. L'acte serà el proper 1 de desembre, a les 22 hores al Teatre Zorilla. Les entrades -18 €- poden adquirir-se a CNT- Badalona (Pge. Riu Congost 5-11, baixos) tots els dimecres, a partir de les 19 hores. També pots enviar un correu a soliobrera@cnt.es.
                     Número extraordinari dels Cent anys de la "Soli"
La CNT està celebrant actes en commemoració del centenari del seu periòdic des del passat setembre que duraran fins el proper 31 de gener. També des del passat 19 d'octubre està disponible un número extraordinari gratuït del Centenari de la SOLI. Podeu demanar-ho al local social del Pge. Riu Congost, 5-11 baixos 08917 Badalona.
  Javier Krahe. (Madrid, 1944) és cantautor. El seu estil es caracteritza per les lletres satíriques. Com a solista, va debutar amb Valle de lágrimas (1980), on ja hi ha l'essencial del seu estil: lletres iròniques, enginyosa rima, amb un embolcall musical senzill (al principi, Krahe anomenava l'acord de Fa "la difícil", per allò de la celleta), però ben treballat pels músics amb qui grava. Als discos que havien de venir, els arranjaments s'acosten sovint al jazz, cosa que convertirà Krahe en un assidu d'un dels locals emblemàtics d'aquest gènere a Madrid, el Café Central.
El perfil de Krahe és el d'un cantautor de culte, sense grans promocions però amb un públic fidel (un cas semblant al de Javier Bergia). Ja des dels inicis, Javier Krahe realitza sovint actuacions de caràcter minimalista arreu de tota Espanya per donar a conéixer la seva obra.
Els contactes amb els mitjans de masses han estat escadussers i controvertits. El 1986, TVE va censurar la seua cançó Cuervo ingenuo (sàtira dels canvis ideològics del PSOE), que hauria d'haver-se emès com a part d'un concert de Joaquín Sabina. El 2004, durant una entrevista al programa de Canal Plus Lo más plus, s'emet un curtmetratge de Krahe en què es mostra com preparar un Crist al forn. Aviat es va inciar una campanya de protestes de la premsa més conservadora, a la qual va cedir el director de la cadena, Jesús Polanco, que va acabar declarant el cantautor persona non grata per al grup PRISA.