dijous, 8 de novembre del 2007

Entitats de Santa Coloma es mobilitzen per la llibertat d'expressió


Santa Coloma Gramenet.- Com si els anys de la Transició haguèssin tornat, part de la ciutadania ha de tornar a organitzar-se i denunciar el retalls i vulneracions contra la més elemental llibertat d'expressió que a Santa Coloma, molt especialment a través de l'administració municipal, l'Ajuntament, des de fa uns anys ens ha acostumat amb una política de censura, manipulació informativa, assetjament i vulneració d'aquests drets contra aquells sectors i/o mitjans que no coincideixen amb la visió que de la ciutat se'ns ofereix des de la Casa de la Vila.

Arran del recent tancament de Santa Coloma Ràdio (SCR) per part del Ministeri d'Indústria, 11 entitats -de moment- de Santa Coloma preocupades per la restricció de la llibertat d'expressió a la ciutat han convocat a la ciutadania a una reunió el més àmplia possible per tal de tractar la situació i rebutjar la política de control i censura que s'estila des de l'Ajuntament. I a la vegada sospesar properes mobilitzacions de suport i en defensa de la plena llibertat de comunicació, opinió i d'expressió i dels més elementals drets bàsics com els de participació i associació.

Reproduïn íntegrament el text de la convocatòria i aplaudim la valentia i coratge de les entitats i organitzacions convocants, a la que ben segur s'afegiran moltes més en els propers dies. Per la llibertat d'informació i contra la censura política, denunciem i exigim responsabilitats!

Les entitats es reuniran el dia 21 de novembre a les 19,30 hores al Centre Cívic del Riu Sud (C/ Pompeu Fabra, 22-24)

Aquest és el text de la convocatòria:

Des de fa massa temps s’està produint, a la nostra ciutat, una preocupant restricció en l’exercici dels drets democràtics bàsics, com són els d’informació, opinió i participació, valors emparats en l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Quan pensem en la retallada d’aquests drets, acostumem a creure que això tan sols passa a països i societats no democràtiques, quasi mai pensem que es pugui donar en llocs tan propers com la mateixa ciutat on vivim.

A Santa Coloma, el PSC i l’Alcalde concentren a les seves mans la premsa local i institucional (SC, Full Informatiu..), alhora que restringeixen la informació que no els és favorable, tot posant pals a les rodes als escassos mitjans independents que hi ha, com és el cas d’El Mirall.net., Fòrum Grama, Infograma...

L’estil imposat per Bartomeu Muñoz al nostre Ajuntament es caracteritza per un total menyspreu a les opinions d’entitats i moviments socials de la ciutat. S’empara en un Reglament de Participació Ciutadana, ja de per sí restrictiu, per retallar el que s’anuncia en el mateix títol, i en unes anomenades Ordenances Municipals de Neteja per sancionar i ofegar arbitràriament mitjançant multes.

Considerem que és urgent corregir aquests trets autoritaris i restrictius de les llibertats, que s’estan produint, començant per demanar canvis en aquestes normatives. Des de les nostres respectives responsabilitats, i com a part integrant del moviment cívic ciutadà, no podem admetre que continuïn per més temps aquestes desviacions en l’exercici del poder municipal i, per tant, exigim que s’acabi amb aquestes pràctiques abusives.

Les organitzacions signants volem fer una crida a la resta d’entitats socials de la ciutat per tal d’unir esforços, per tractar aquest important tema, amb l’objectiu de corregir la trajectòria d’aquestes actuacions. És per això que esteu convidats a assistir a la reunió que tindrà lloc el dimecres 21 de novembre, a les 19’30 h, al Centre Cívic del Riu Sud (c. Pompeu Fabra, 22-24).

Atentament

Assemblea de Joves Gramenet del Besòs
Ateneu Popular Julia Romera
Casal de Cuba
Comissió Antifeixista 27 de Gener
Esquerra Unida i Alternativa
Gent de Gramenet
JCPC-CJC
Local Social Krida
Maulets
Partit Comunista del Poble Català
Revolta Global

Santa Coloma de Gramenet - Gramenet del Besòs

Novembre de 2007